• Theo Beumer

VVA'71 en clubtopscorer per direct uit elkaar 

ACHTERBERG Hoofdklasser VVA'71 heeft maandagavond aan clubtopscorer Denny van Loen kenbaar gemaakt dat de club per direct met hem breekt. Reden hiervoor is de afwezigheid tijdens de laatste en beslissende wedstrijd van de competitie. Voor Van Loen kwam de boodschap niet als verrassing, bekent hij: ,,Toen ik zaterdag door Johan de Man gebeld werd voor een gesprek, wist ik al genoeg."

 

Jeroen van der Veer

 

Terwijl VVA'71 om een plek in de nacompetitie aan het strijden was, besloot Van Loen naar Azerbeidzjan te gaan. Daar hoopte de aanvaller een contract te verdienen bij een profclub. ,,Die club speelt UEFA Europa League en zo'n kans krijg je nooit meer. Daarnaast kreeg ik vanaf december al niet meer betaald, waardoor voor mij de beslissing makkelijker werd."

 

Dit werd door de clubleiding niet geaccepteerd en mede daardoor besluit de vereniging afscheid te nemen van Van Loen. ,,Ik kan het ergens wel begrijpen, omdat ik de groep in de steek heb gelaten. Daar heb ik wel spijt van. Misschien heb ik achteraf gezien wat laat kenbaar gemaakt dat ik daar heen kon gaan, maar de situatie was voor mij binnen de club niet meer te doen."

 

Met modder gooien is het laatste wat Van Loen wil en hij deelt juist complimenten uit aan zijn oefenmeester. ,,Johan de Man heb ik hoog zitten. Hij heeft van mij echt een betere voetballer gemaakt. Hij vertelde mij vandaag ook dat hij het moeilijk vond om deze beslissing te nemen, maar hij moest één lijn trekken. Dat kan ik wel begrijpen."

 

De reden van de nuchterheid is te verklaren. Het mag geen geheim zijn dat Van Loen al maanden niet tevreden is in Achterberg en dat komt vooral door de betalingen die niet gedaan worden. ,,Dat is jammer, want dat heeft veel verpest. De sfeer werd minder en ook het geloof in de nacompetitie ging weg. Niet alleen bij de groep, maar ook bij mij. Daarom ging ik naar Azerbeidzjan."

 

Waar de toekomst van de spits ligt, is nog onduidelijk. ,,Ik heb wat aanbiedingen afgewezen, omdat ik al met VVA'71 rond was. Nu staan alle deuren weer open en ben ik benieuwd wat er op mijn pad komt. Of Azerbeidzjan een optie is? Ja, dat is het wel. Alleen moet ik hier veel dingen achter mij laten en het is de vraag of ik dat daadwerkelijk wil."

 

Voor Johan de Man was het geen makkelijke beslissing, bekent de oefenmeester: ,,Dat soort gesprekken zijn nooit leuk. Toch kijken we niet om welke persoon het gaat, maar om de daad. Intern hebben we overlegd en we vonden dat we dit moesten doen. We hebben met z'n allen een uitstekend seizoen gedraaid en het is jammer dat het dan zo stopt. Nu Van Loen vertrekt, gaan wij zoeken naar een opvolger."