• Foto Janus Visser/BDU
  • Jeroen van der Veer

VVA'71 per direct failliet verklaard (update)

ACHTERBERG Het zat er al langer aan te komen, maar nu is het definitief; VVA'71 is failliet verklaard. ,,De stekker is er uit", aldus Walther Veltman, woordvoerder van de vereniging.

 

Jeroen van der Veer

 

Dit houdt in dat niet alleen het eerste elftal uit de hoofdklasse gaat, maar ook dat er per direct niet meer gevoetbald gaat worden in Achterberg. ,,Dus ook geen wedstrijden van jeugdteams", betreurt Veltman. ,,Je zag het aankomen. Soms zag je opeens een lichtpuntje, maar de situatie was eigenlijk uitzichtloos. Hoe graag we het ook anders hadden gezien."

Dit besluit is genomen na advies van de bewindvoerder, legt Veltman uit. ,,Zij zag geen uitzicht meer en dan moet je eerlijk naar elkaar zijn. Gister is het allemaal in een stroomversnelling gegaan en aanstaande dinsdag zal de rechtbank het officieel gaan maken."

Toch is besloten niet tot dinsdag te wachten, omdat VVA'71 de leden duidelijkheid wil geven. Spelers van het eerste elftal zijn al geïnformeerd en de overige leden kunnen later vandaag een bericht op de website verwachten. ,,Het zal enorm druk worden met vragen van mensen. Begrijpelijk. Rond 16.00u donderdagmiddag zullen wij op de clubwebsite tekst en uitleg gaan geven. Het doet mij pijn, vooral omdat het net voor de feestdagen is."

Doordat de club officieel failliet wordt verklaard, zijn spelers per direct inzetbaar voor andere verenigingen. (Jeugd)spelers kunnen zich aanmelden bij andere verenigingen en kunnen na de winterstop voor een andere vereniging uitkomen. 

,,Of er in Achterberg nog een nieuwe voetbalclub komt, weet ik niet", benadrukt Veltman. ,,VVA'71 houdt op met bestaan. Misschien staan andere ondernemers nu op en wordt er een nieuwe club opgericht, maar dat zal niet met het huidige bestuur zijn. Helaas maar waar; VVA'71 wordt failliet verklaard."

 

Zie ook: 'Vergevorderde plannen voor nieuwe voetbalclub in Achterberg'