• Ted Walker

VVA Achterberg wil negatieve stempel wegspoelen

ACHTERBERG Er is al enorm veel over VVA'71 gezegd en geschreven en daarom is Jan-Jaap van der Poel blij dat het nu kan werken aan een rooskleurige toekomst voor VVA Achterberg. Er kwam een naamsverandering, een volledig nieuw eerste elftal werd geformeerd en de vereniging moet weer voetbal ademen. Zonder dat spelers betaald worden, met plezier centraal en met Van der Poel voor een jonge en gretige groep. 

Als trainer van het tweede elftal zag Van der Poel alle problemen van dichtbij, maar daarover spreken gebeurt niet meer. Achter de schermen is hard gewerkt en inmiddels heeft de oefenmeester een mooie groep jongens bij elkaar gekregen. ,,Ik heb zo'n zestig spelers gesproken en uiteindelijk is deze selectie daaruit gekomen."

PROCES Het is koffiedik kijken als gevraagd wordt waar zijn ploeg momenteel staat. Er zijn zoveel nieuwe gezichten, dat er voor Van der Poel een grote uitdaging ligt. ,,Daarnaast is de groep met een gemiddelde leeftijd van zo'n 23 jaar erg jong. Het moet nu een team gaan worden en dat proces is nu aan de gang. We zijn zoekende naar vastigheid, spelers moeten aan elkaar gaan wennen en alle poppetjes moeten nog op de juiste plek komen." 

Waar de vereniging graag in de derde klasse was ingedeeld, gebeurde dit niet. Hierdoor begint VVA Achterberg in de vierde klasse en daarin ziet Van der Poel een voordeel. ,,Er zijn veel mooie derby's en we kunnen hopelijk meedoen om de bovenste plaatsen."

KANTELING Het is duidelijk dat iedereen bij VVA Achterberg staat te popelen om te beginnen. Het dorpsclubje dat zich weer enkel en alleen op voetbal wil richten. ,,We willen ons positief profileren en leuk voetbal op de mat leggen. We beseffen dat we negatief in het nieuws waren, maar we gaan nu de kanteling maken."

* VVA begint het seizoen zaterdag op eigen veld tegen Kesteren.