• Voorzitter Dam en sportwethouder Beek openden het vernieuwde sportcomplex bij VTC.

    Jeroen van der Veer

VTC blij met opgeknapt sportpark

VEENENDAAL De vertraging bij het vernieuwen van het sportcomplex van VTC zorgden bij de leden voor wat onvrede, maar het eindresultaat mag er zijn. Waar oorspronkelijk gehoopt werd dat de renovatie begin april was voltooid, kon nu afgelopen zaterdag de officiële (her)opening verricht worden. ,,Het is een visitekaartje voor Veenendaal geworden."

Jeroen van der Veer

Onder toeziend oog van flink wat leden werd de openingshandeling zaterdagmiddag eindelijk verricht. Een kleine maand later dan verwacht, maar het bleek het wachten meer dan waard. Een opgeknapt clubhuis, schitterende banen en een padelbaan; VTC heeft het nu allemaal en daar moet -vond de voorzitter- iedereen van gaan genieten.

MOOISTE SPORTCOMPLEX Het moet gezegd worden; het is niet allemaal zonder slag of stoot gegaan. Moest nou het gehele clubhuis tegen de vlakte en er vervolgens een nieuwe kantine komen? Waarom duurde de renovatie zo lang en lukte het de vereniging wel om binnen het budget te blijven? Vragen die gedurende het project beantwoord moesten worden.

,,Alle kritiek heeft niet bijgedragen aan het proces", aldus voorzitter Jan Dam. ,,Het is de vrijwilligers dan ook niet altijd makkelijk gemaakt, maar kijk nu eens. Hier kunnen we met z'n allen trots op zijn."

DUURZAAM Negen nieuwe banen werden er aangelegd door Sportservice Veenendaal en ook het clubhuis kreeg een renovatie van jewelste. Hierbij is direct gedacht aan duurzaamheid. Zo liggen er zonnepanelen op het dak en wordt er gebruik gemaakt van enkel en alleen LED-verlichting. ,,Ik zeg het gewoon; dit is het mooiste sportcomplex van Veenendaal geworden", aldus een dolenthousiaste voorzitter tegen alle aanwezigen.

PADELBANEN Doordat de renovaties budgettair tegenvielen, sprak Dam lovende woorden over 'de vrienden van VTC'. Zij realiseerden het dakterras, toen de voorzitter even met zijn handen in het haar zat. ,,We waren al over onze begroting en toen wij dit vertelden, sprongen zij bij. Dit is echt een sportcomplex van ons allemaal en dat blijkt ook wel hieruit."

,,We willen stabiel blijven met de huidige leden en hopen op nieuwe gezichten doordat de padelbanen straks open gaan", aldus Ton van de Ridder, het manusje van alles bij VTC. ,,Wij zijn de enige vereniging in Veenendaal die dit heeft en je merkt dat er landelijk veel vraag naar is. Hierin onderscheiden wij ons echt en wij zien dat dan ook als een aanwinst voor de gehele stad."

HARD GEWERKT Die woorden worden kracht bijgezet door sportwethouder Martijn Beek, die speciaal voor de opening naar het tenniscomplex kwam. ,,Er waren de nodige hobbels op de weg, maar het is schitterend geworden. Een visitekaartje voor Veenendaal. Toen ik hier met Koningsdag kwam kijken, zag ik er zelfs mensen aan de slag om het eindresultaat te realiseren. Dit geeft aan hoe hard er gewerkt is."

SAMEN STERK Tot slot wilde Beek de overige tennisverenigingen in Veenendaal bedanken voor hun coulance. Zij vingen de leden op die door de verbouwingen niet bij VTC konden spelen. ,,Er was een goede samenwerking en daar zijn we als gemeente blij mee. Samen sterk, is altijd het uitgangspunt. Wie weet kom ik hier binnenkort wel een balletje slaan, al ben ik niet zo van het gravel."