Vrouwen SKF winnen met 5-1 van Westa

VEENENDAAL Er is op dit moment weinig spanning in de eredivisie bij de vrouwen omdat er een groot verschil in punten is tussen de eerste vier teams en de onderste vier teams. De eerste vier teams plaatsen zich voor de halve finale om het landskampioenschap en deze plaatsing kan SKF na zondag niet meer ontlopen.

Tegen AnytimeFitness/Westa won Jasminka Oeij vrij gemakkelijk van Vicky Schijven. In haar wedstrijd tegen Emma van der Zanden kwam ze met 2-0 in games achter maar wist ze de daaropvolgende drie games met ruime cijfers te winnen. Felicia Faas verloor haar eerste wedstrijd in vier games van Amber van der Velde en won vervolgens haar tweede wedstrijd tegen Vicky Schijven zonder al te veel problemen. Tali Cohen won in drie games van Van der Zanden en won vervolgens de laatste wedstrijd van de dag in vier games van Van der Velde.

Door deze overwinning staat SKF momenteel tweede in de tussenstand met vier punten achterstand op de eeuwige rivaal Dozy Den Helder. De voorsprong op de nummer vijf bedraagt inmiddels 29 punten en dit betekent dat SKF zich, met nog drie wedstrijden te gaan, met zekerheid heeft geplaatst voor de halve finale om het landskampioenschap. In de komende wedstrijden zal duidelijk worden wie in de halve finale de tegenstander wordt. Op 13 februari spelen de vrouwen een uitwedstrijd tegen Hilversum.