• Wim Verzijl

Vrouwen SKF eenvoudig langs Hilversum

VEENENDAAL De tafeltennisvrouwen van SKF hebben de op papier zwaarste wedstrijden in de eredivisie al gespeeld en traden zondag aan tegen drie jeugdige speelsters van Hilversum. Om de achterstand op de concurrenten Scylla en Den Helder te verkleinen was een ruime overwinning gewenst. En die kwam er, SKF won met 6-0.

Carla Nouwen kwam namens SKF niet in de problemen en wist met 3-0 te winnen van zowel Lisette van Es als Alice Vos. Brenda Vonk won haar eerste wedstrijd van Vos zonder al te veel problemen maar kon niet voorkomen dat Heleen Hop een vijfde game afdwong. Deze game werd wel ruim door Vonk gewonnen. Jasminka Oeij kende een zwaardere middag en won haar eerste wedstrijd in vijf games van Hop. Tegen Van Es verloor ze een game maar werd de winst alsnog in vier games binnengehaald. Door de 6-0 overwinning heeft SKF haar positie in de eredivisie weer ruimschoots verbeterd. Op zondag 11 oktober wacht de uitwedstrijd tegen VTV uit Nieuwegein.

MANNEN Waar de vrouwen wisten te winnen beleeft het mannenteam van SKF nu al een zwaar seizoen. Omdat Rouke Bosma nog kampt met een polsblessure werd Pieter van den Berg als invaller opgetrommeld. SKF strijdt tegen degradatie uit de eerste divisie en trad aan tegen de directe concurrent Disnierats. Edwin Vonk bleef met lege handen achter. In zijn wedstrijd tegen Stefan Heijnis kwam Vonk tot een beslissende vijfde game maar deze ging met 11-9 naar Disnierats. De wedstrijden van Vonk tegen Mark Bek en Marco Gerritse werden beide in drie games verloren.

Dicky de Jong wist zijn wedstrijd tegen Heijnis met 11-7 in de vijfde game te winnen maar was niet opgewassen tegen Bek en Gerritse. Invaller Van den Berg verloor zijn eerste wedstrijd van Heijnis en verloor met 12-10 in de vijfde game van Bek. Zijn laatste wedstrijd tegen Gerritse wist Van den Berg wel in de beslissende game in winst om te zetten. Ook het dubbel werd in de vijfde game gewonnen. Door de 3-7 nederlaag bezet SKF momenteel de laatste wedstrijd in deze eerste divisie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Red Stars.