• Foto uit archief.

    Ted Walker

VRC pakt belangrijke punten

VEENENDAAL VRC heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan. De Veenendalers wonnen op eigen veld met 2-1 van Renswoude en passeren daarmee OWIOS op de ranglijst. ,,Dit geeft de burger moed."

Jeroen van der Veer

De van een blessure teruggekeerde Rick de Koning zette VRC in de eerste helft op voorsprong en waar de Veenendalers dachten met een voorsprong de rust in te gaan, maakte Renswoude vlak voor de thee gelijk. VRC zette echter nog een keer aan en dat resulteerde zowaar in de nieuwe voorsprong. Mitch van den Berg zorgde voor de 2-1. 

,,Het is fijn dat Rick er weer bij is. Dat is toch een stukje ervaring, kracht en diepgang op het middenveld", aldus trainer Jan Gaasbeek. ,,Dan is het extra lekker dat hij direct de eerste treffer maakt. Van de 23 selectiespelers heb ik er nu eindelijk 20 fit, dus dat begint er ook steeds beter uit te zien."

In de tweede helft raakte VRC nog een keer de lat, maar verder gebeurde er niet veel meer. De Veenendalers zullen daar echter niet rouwig om zijn, zij hebben de punten binnen. ,,Hierdoor kruip je toch een beetje omhoog én zijn we thuis nog altijd ongeslagen. Ik denk dat ik de KNVB maar ga bellen om te vragen of we altijd thuis kunnen spelen", grapte de winnende oefenmeester.