• Peter van Veen

VRC hijgt koploper in de nek

VEENENDAAL Het moest vandaag winnen om zich los te koppelen van de middenmoot en aan die missie voldeed VRC. Door de nipte 1-0 overwinning op SKV staat het steviger in de top drie en dat smaakt naar meer. ,,Volgende week verwacht ik puntverlies van Advendo en dan kunnen wij in de winterstop zomaar eerste staan", aldus trainer Kees van Rijswijk.

 

Jeroen van der Veer

 

De oefenmeester zag dat zijn ploeg het vooral moeilijk had met zichzelf. Tegen SKV was het de betere, alleen wist het de mogelijkheden maar niet om te zetten in doelpunten. ,,We deden onzelf te kort."

 

Door Roy Rentenaar kwam het halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong en dat deed Van Rijswijk goed. ,,Die jongen hebben we bij DOVO 3 opgepikt en doet het uitstekend. Hij heeft een enorme drive en scoort nu ook zijn doelpuntjes."

 

Ondanks enkele goede kansen, werd er in de tweede helft niet meer gescoord. ,,Op het eind was het nog even spannend, omdat zij alles of niets gaan spelen. Hierin hebben wij stappen gemaakt, want we gaven deze keer geen treffer weg."

 

*archieffoto*