• Ted Walker

VRC en trainer Van Rijswijk per direct uit elkaar

VEENENDAAL Voetbalclub VRC heeft Kees van Rijswijk dinsdagavond laten weten dat de samenwerking per direct is beëindigd. De oefenmeester zou de club aan het eind van dit seizoen al verlaten, maar de breuk komt dus eerder dan verwacht. ,,De reden willen wij in deze fase niet delen met de pers", aldus voorzitter Gerrit Jan  van de Weerthof. 

Jeroen van der Veer

Aan het eind van dit seizoen vertrekt Kees van Rijswijk naar VVA Achterberg en daar ligt mede de oorzaak van de scheiding tussen de twee. Zo schijnt de ploeg uit Achterberg diverse spelers van VRC op de korrel te hebben en dat is tegen het zere been van de club uit Veenendaal. Het zou gaan om een talentvolle lichting uit de jeugd, die bij VVA Achterberg een podium zou krijgen om in het eerste team te spelen. 

De bovenstaande situatie wordt door voorzitter Van de Weerdhof niet bevestigd of ontkracht. ,,Ik wil er niet op reageren. De reden van dit besluit zit hem in ieder geval niet in voetbaltechnische zaken."

Ook Kees van Rijswijk houdt zijn kaken stijf op elkaar en reageert kort en krachtig. ,,Ik heb vanavond vijf minuten met de voorzitter en de technische commissie gezeten en daarin is mij verteld dat ze geen vertrouwen in de samenwerking hebben."

Voor de selectiespelers van VRC komt het besluit van het bestuur als verrassing. Zij ontvingen dinsdagavond bericht met de mededeling, maar een uitleg ontbrak. Deze zullen zij woensdagavond ontvangen. Zo is hen gevraagd op hun vrije avond naar de club te komen.