• Brenda Dekker

VRC droomt van periodetitel na nieuwe winstpartij

VEENENDAAL Een mooie 0-2 overwinning bij Renswoude heeft ervoor gezorgd dat VRC de goede reeks van voor de winterstop een vervolg heeft gegeven. De winstpartij zorgde ervoor dat VRC in een jubelstemming kwam, maar trainer Jan Gaasbeek wil direct op de rem trappen. ,,We moeten met de voetjes op de grond blijven."

Jeroen van der Veer

Natuurlijk was Gaasbeek blij met de drie punten, maar ook realistisch. Een blik op de stand verklaard de gedachte om voor een periodetitel te gaan, alleen is dat ook realistisch? Gaasbeek betwijfelt het: ,,Natuurlijk gaan we ervoor, maar we moeten ook normaal blijven doen. We zijn nieuw in deze klasse en het gaat nu goed. Vergeet alleen niet dat alles enorm dicht bij elkaar staat. We staan bijvoorbeeld maar vier punten voor op de promotie/degradatie-plekken."

Tegen Renswoude speelde het geen hoogstaand duel, maar kwam het via Erik van de Putte wel op een 0-1 voorsprong. De treffer vlak voor rust leek na de onderbreking ongedaan gemaakt te worden, maar de druk van Renswoude werd door de Veenendalers onschadelijk gemaakt. Er viel geen gelijkmaker en VRC trok het duel weer iets naar zich toe. 

Tien minuten voor tijd maakte Ruben Rentenaar aan alle onzekerheid een einde en hierdoor heeft VRC nu veertien punten uit de laatste zes duels.