• Ted Walker

VRC beslist duel op het middenveld

VEENENDAAL Een overtuigend spelend VRC heeft op eigen veld gewonnen van SC Oranje. De bezoekers, die flink wat geld in de selectie heeft gestopt, bleek niet bij machten om de strijd op het middenveld te winnen en daar lag volgens winnende trainer Kees van Rijswijk de sleutel tot succes. ,,Een elftal kan je niet kopen. Dat moet je maken. Ons middenveld heeft het uitstekend gedaan."

 

Jeroen van der Veer

 

Met een grote glimlach sprak de oefenmeester over de minimale overwinning. Opnieuw hield het de nul en dat deed de ploeg goed. ,,Wij worden vaak geroemd door onze aanvallers, maar achterin staat het nu ook uitstekend."

Door een treffer van Koen Nijhuis kwam het na tien minuten op voorsprong en daarmee mag het van geluk spreken. ,,Even daarvoor kreeg Oranje een grote kans. Zit die, dan wordt het een andere wedstrijd."

In de tweede helft vergat VRC de tweede treffer te maken, maar kwam de overwinning niet in gevaar. ,,Zij hebben individueel uitstekende spelers. Toch win je vandaag door ons middenveld. Niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend deden zij het uitstekend."

 

*Archieffoto