• Niek Oosterlee heeft het naar zijn zin bij GVVV en verlengde onlangs zijn contract.

    Brenda Dekker

Voor GVVV breekt een cruciale fase aan

VEENENDAAL De komende periode kan wel eens zeer belangrijk worden voor voetbalclub GVVV. Al jarenlang bestaat de harde kern uit dezelfde spelers en nu deze een dagje ouder worden, lijkt de vereniging goed te moeten kijken waar het naar toe wil. ,,Wij gaan als club een cruciale fase in. We waren jaren succesvol en nu moet blijken of we dat kunnen blijven."

Jeroen van der Veer

Toen Niek Oosterlee anderhalf jaar geleden bij GVVV tekende, wist de trainer dat hij in een gespreid bedje kwam. Een gouden generatie speelde al langere tijd met elkaar in Veenendaal en hij moest de successtory een vervolg geven. Dit seizoen loopt het nog niet zoals gehoopt, maar desondanks verlengden Oosterlee en GVVV het contract. ,,De komende periode moet duidelijk worden waar de club naar toe wil en dat wordt een spannende, maar mooie tijd."

MET RESPECT De contractverlenging van afgelopen week kwam niet als een verrassing. Binnen de vereniging is iedereen enthousiast over Niek Oosterlee en de oefenmeester zit in Veenendaal op zijn plek: ,,Ik rij vier keer per week met een lach naar de club. We waren er dan ook vrij snel uit."

Dat moet ook wel, want GVVV heeft eigenlijk geen tijd te verliezen. Aanvoerder Roy Terschegget heeft al aangegeven te vertrekken naar Spakenburg, Simon Brouwer liet doorschemeren te twijfelen over zijn toekomst en het is nog de vraag wat andere spelers volgend jaar gaan doen. ,,De club heeft jarenlang enorm veel te danken aan de harde kern van spelers die hier al seizoenen lang rondlopen. Daar moet je met respect mee omgaan", aldus Oosterlee. ,,We gaan dus met hen in gesprek en binnenkort zou blijken wat de uitkomst is."

DOORSELECTEREN Het woord 'doorselecteren' wordt hierbij vaak genoemd in het Veenendaalse kamp. ,,Maar", is de oefenmeester duidelijk. ,,Je moet oude schoenen nooit zomaar weggooien. We moeten heel zorgvuldig kijken wat de spelers en wij willen. Dit moet in alle eerlijkheid gebeuren."

Rob de Boer, lid van de technische commissie, wordt een beetje moe van het woord 'doorselecteren'. ,,We zijn de de laatste tijd enorm verwend door deze generatie. Dan kan iedereen wel roepen dat verjonging nodig is, maar als je goed genoeg bent, maakt de leeftijd niet uit. Daarnaast liggen betere spelers echt niet voor het oprapen."

VERANDERINGEN Tegen de grote jongens als Spakenburg, IJsselmeervogels, Katwijk en Kozakken Boys kan GVVV financieel niet opboksen en daarom moet het creatief zijn. ,,Olivier Pilon en Mart de Jong zijn goede voorbeelden. Die pikten wij op bij relatief kleinere clubs en groeiden uit tot toppers in de tweede divisie", aldus De Boer.

,,We moeten dus echt zorgvuldig te werk gaan", vult Oosterlee aan. ,,De komende maanden worden cruciaal en ik vertrouw er op dat er volgend seizoen ook een goede selectie staat. Maar een ding is wel duidelijk; er zal het één en ander gaan veranderen binnen de selectie en daar moet je soms een beetje geluk bij hebben."