• Alain van Hasselt, met bloemen in zijn hand, is al jaren selectiespeler bij Veenendaal.

    BDUmedia

'Vonk is bij hen overgeslagen'

VEENENDAAL Al zes seizoenen speelt Alain van Hasselt (23) in het eerste van Veenendaal en als geen ander kent hij de selectie. Wij straks ook, na het lezen van de antwoorden die de centrale verdediger geeft.

Jeroen van der Veer

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? ,,Ontbijten en een bakje koffie met m'n ouders. Daarna douchen en muziek overdreven hard aan. Tas pakken, Sven van Asselt oppikken en naar 't Veen.

Wie zou je meenemen op vakantie? ,,Guido Prins. Die jongen maakt zich nergens druk om en vind alles wel prima. Iedereen heeft een goede band met elkaar in het elftal maar met een keeper zo'n band opbouwen is toch lastig. Dan maar op vakantie een poging wagen."

Wie krijgt jouw autosleutels niet? ,,Sorry Luuk van de Lustgraaf, maar ik kies dan echt voor jou. Die jongen heeft in 3 jaar al 3 auto's versleten of zijn vriendin heeft hem ingepikt. Ik ben bang dat ik mijn auto dus nooit meer terug zie."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Alfred van Doorn. Hij is vroeger trainer geweest en denkt nog steeds alles het beste te weten, met nadruk op denkt..."

Wie is het meest ijdel? ,,Sjoerd Snijders. Zelfs als hij onder de douche vandaan komt zit zijn haar nog zoals het moet. Als je dan ook nog haarlak in de haren van het zoontje van de trainer gaat doen."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? ,,Mark de Haan en Jeroen Veens noemen elkaar al zo'n 1,5 jaar Tandem. Dit omdat zij ooit samen aan de linkerkant stonden en een dijk van een wedstrijd speelden. Sindsdien is de vonk tussen die twee overgeslagen."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Dat is zeker weten Mo Hassan Ali. Die jongen slaapt de hele dag, komt trainen als hij zin heeft en gaat nog lekker naar school."

Wie is het actiefst in de groepsapp? ,,Onze leider Aart van Asselt. Vaak is Aart van plan wat te typen, maar net zo vaak wordt er uiteindelijk toch niks gezegd. Ik vraag me dan altijd af wat hij wilde zeggen. Hij vertelt namelijk altijd nuttige informatie."

Wie heeft de leukste spelersvrouw? ,,Dan kies ik niet voor een speler maar voor de vrouw van onze trainer. Dit is echt een hele leuke vrouw, maar volgens mij ben ik niet de enige die dat vindt."

Tegenover wie sta jij liever niet op de training? ,,Gertjan Snijders. Ik ben al niet de snelste, maar als hij één stap zet moet ik er twee zetten."

Wie is de grootste clown? ,,De altijd bescheiden Arian van Kranenburg is nuchter heel rustig. Maar wanneer er een paar biertjes in gaan, verandert hij in een clown. Laatst nam hij ons mee naar de touwtrekvereniging, volgens hem was de reden om nog 1 biertje te drinken. Helaas bleef het hier niet bij."

Wie mag wel eens vaker een rondje geven? ,,Roy Rentenaar mag wel wat meer rondjes geven. Die jongen heeft zo'n druk leven dat hij altijd snel naar huis gaat, jammer want het is een hele leuk vent."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.