• Archief BDUmedia

VCV-mannen 'moeten stappen maken op mentale vlak'

VEENENDAAL In en tegen Utrecht hebben de volleyballers van VCV verloren. De formatie van Robert Pleizier ging met 3-1 ten onder: 21-25, 25-19, 25-13 en 27-25.

VCV begon nog prima aan de wedstrijd. De eerste set werd, ondanks een achterstand, binnengehaald met vier punten verschil. Dat goede gevoel verloren de Veenendalers in de tweede en derde set, die volgens coach Robert Pleizier 'vrijwel identiek' verliepen. ,,In de beginfase deden we nog mee, maar daarna speelden we tegen onszelf. Het leek wel alsof we te graag wilden." De Utrechters, met onder anderen oud-VCV'ers Rowan van Vreede, Sander Lems, Sander Heithuis en Jeroen de Koning in de gelederen, wonnen beide sets en namen daarmee een voorschot op de overwinning.

Want VCV bleef in het vierde bedrijf net aan de verkeerde kant van de score. ,,Maar in die set toonden we bij vlagen weer ons eigen spel. We scoorden weer, serveerden met druk en verdedigden een paar gekke ballen", aldus Pleizier. Het was net niet genoeg om een vijfde set af te dwingen. ,,Maar we trekken er weer lering uit. Vooral op het mentale vlak moeten we nog stappen maken", besluit Pleizier.