• Ted Walker

VCV haalt nieuwelingen en ziet Rijken blijven

VEENENDAAL Met het aantrekken van drie nieuwe spelers is de selectie van MKB Accountants/VCV compleet. Het was voor hoofdtrainer Robert Pleizier een lange zoektocht, maar de puzzelstukjes zijn gevonden. Met de groep die er nu staat gaat de Veenendaalse coach beginnen aan het avontuur in de eerste divisie.

Jeroen van der Veer

Riegmar Valies (27), oorspronkelijk uit Sint Maarten maar ook in het bezit van een Nederlands paspoort, nam zelf contact op met VCV. De volleyballer ging verhuizen van Eindhoven naar Arnhem en zocht nog een club. ,,Hem kende ik al van een club in Nijmegen waar hij in het eerste speelde en ik het tweede trainde", aldus Pleizier over de diagonaal. ,, Riegmar, ook wel Ricky genoemd, heeft naast veel humor en positiviteit ook een enorme werklust en passie voor volleybal."

Een andere nieuwkomer is Tycho Snijders. Hij komt over van het tweede van VCV en sluit nu aan bij het eerste. ,,Ik ken hem al vanaf zijn twaalfde en gaf hem trainingen bij het talentencentrum van de volleybalbond. Ik zie voor hem een rol weggelegd op de middenpositie, terwijl hij een passerloper is. Hij heeft er een week over nagedacht en besloten de uitdaging aan te gaan."

Delano Merfol, woonachtig in Apeldoorn, volgde Pleizier op jeugdtoernooien en via talentencentra van de volleybalbond. Door het late vertrek van Sven Vermeulen kon de coach Merfol pas op een laat moment benaderen. ,,Deze spelverdeler met veel potentie had al toegezegd bij een club in Zwolle. Na veel overwegingen en gesprekken met talentbegeleiders heeft hij toch gekozen voor zijn ontwikkeling en daarom voor VCV." 

Vanaf maandagavond begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarbij is ook Hugo Rijken van de partij. De ervaren kracht heeft toegezegd nog een jaar bij VCV te blijven. De komende twee weken komen nog wat spelers terug van vakantie en die stromen meteen in.