• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Voetbalgevecht tussen GVVV en Jong Vitesse blijft onbeslist

VEENENDAAL Aan een boeiend voetbalgevecht hebben GVVV en Jong Vitesse een punt overgehouden. De beloftenploeg uit Arnhem had langere tijd het meeste recht op een overwinning, maar in de slotfase lieten de Veenendalers enkele grote mogelijkheden onbenut. Het publiek zag echter maar twee treffers, waardoor er een 1-1 einduitslag op het scorebord kwam.

Jeroen van der Veer

Door de gemiste kansen van Sherwin Grot was er bij GVVV een bittere nasmaak. Drie 100% kansen waren niet aan de pijlsnelle invaller besteed en daardoor pakte GVVV geen gestolen overwinning op eigen veld. 

Een winstpartij was dan ook niet verdiend geweest, want de bezoekers kwamen meerdere keren gevaarlijk voor doelman Johan Jansen. Dit had te maken met het feit dat het GVVV-middenveld in balverlies zwom. Mart de Jong en Roy Terschegget hadden zichtbaar moeite met de lopende mensen, waardoor er continu twijfel was.

Door de twijfelachtige beginfase kwam GVVV binnen het kwartier terecht op achterstand en al snel volgde een omzetting. Lagmouchi ging vanaf 10 spelen en De Leeuw nam de plek als buitenspeler over. ,,Toen kregen wij grip op de wedstrijd", merkte ook middenvelder Mart de Jong. ,,Al kwamen we niet echt aan voetballen toe. Roy en ik moesten meer bikkelen dan ons lief was."

Toch zorgde de strijd ervoor dat diezelfde De Jong een assist kon leveren. Door zijn goede druk zetten kon Jeremy de Graaf vrij eenvoudig de gelijkmaker produceren. Vervolgens was het doelman Johan Jansen die de positieve aandacht naar zich toe wist te trekken. De sluitpost wist enkele keren een Arnhemse treffer te voorkomen, waardoor de ruststand 1-1 bleef.

Ook in de tweede helft wist diezelfde Jansen meerdere keren te redden, voorkwam de paal een treffer van Jong Vitesse en leek het er op dat GVVV in zijn handjes mocht knijpen met een punt. Toch veranderde dit, toen de Oosterlee-brigade in de slotfase druk ging zetten en via Sherwin Grot enkele grote kansen kreeg. ,,Uiteindelijk kan ik leven met dit puntje", aldus De Jong. ,,Vitesse is geen slechte ploeg en wij komen in deze competitie steeds meer in vorm."