• Jeroen van den Berg

Wegen Gert Kruys en DOVO gaan scheiden

VEENENDAAL De samenwerking tussen Gert Kruys en DOVO stopt na dit voetbalseizoen. De oefenmeester heeft aangegeven zijn contract sowieso niet te gaan verlengen en toe te zijn aan een nieuw avontuur. 

Jeroen van der Veer

Nog voor het seizoen 2019-2020 is begonnen, heeft Kruys aangegeven de club na dit voetbaljaar te gaan verlaten. De oefenmeester hield vorig seizoen nog zijn poot stijf toen een groot deel van de spelersgroep aangaf geen vertrouwen meer te hebben in de oefenmeester. Hierbij kreeg hij de steun van de technische commissie, waarna publiekslievelingen Joshua Patrick en Enrico Patrick besloten te vertrekken.

Bij de spelerspresentatie had Kruys al aangegeven bezig te zijn aan zijn laatste DOVO-seizoen, maar dit werd naar buiten toe altijd ontkent. Daar is nu, op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen, verandering in gekomen. 

Aankomend seizoen, die zaterdagmiddag voor DOVO begint tegen Goes, kan wel eens een belangrijk jaar worden voor de Veenendalers. DOVO start aan zijn derde jaar in de derde divisie en zij willen de stap naar de tweede divisie maken. Hoofdtrainer Kruys roept in de media veelal een rol van betekenis te willen spelen, maar intern spreekt men toch voorzichtig over een periodetitel. Weet DOVO dit te bereiken en zelfs via de 'omweg' te promoveren, dan gaat het de eventuele tweede divisie in zonder de trainer die hen naar de derde divisie bracht.