• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Heerlijk bekeravondje voor GVVV tegen Helmond Sport

VEENENDAAL Tijdens een ouderwets bekeravondje is GVVV erin geslaagd om af te rekenen met profclub Helmond Sport. Fenomeen Berry Powel kopte de thuisploeg op voorsprong, waarna Wesley Goeman tien minuten voor tijd de 2-1 tegen de touwen schoot. ,,Dit is echt genieten en schitterend voor de club."

Jeroen van der Veer

In de competitie wil het voor GVVV in thuiswedstrijden nog niet lukken, maar in de KNVB-beker is alles anders. Eerder versloeg de ploeg van Niek Oosterlee, door een treffer van Powel, competitiegenoot Kozakken Boys en ook dinsdagavond werd het feest op Sportpark Panhuis.

Al in de eerste helft werd duidelijk dat er voor GVVV mogelijkheden lagen. De thuisploeg kreeg de betere kansen, maar wist de openingstreffer niet achter de doelman van Helmond Sport te schieten of koppen. ,,Ik vond Helmond eerlijk gezegd wel de betere ploeg", moest Mart de Jong bekennen. Toch geloofde de middenvelder in een stunt. ,,Ja, want wij kregen de mogelijkheden. Een grote kans van Powel en een paar schoten van afstand."

Direct na rust slaagde Berry Powel er wel in om Panhuis te laten ontploffen. De sluitmoordenaar kopte een vrije trap van Wesley Goeman via de onderkant van de lat in het doel. ,,Een fantastische kopbal zoals alleen hij dat kan. Niet normaal gewoon", complimenteerde De Jong zijn medespeler. Op Panhuis geloofden iedereen daarna écht in een stunt, maar de openingstreffer werkte verdovend. GVVV ging achteruit lopen en Helmond Sport rook bloed.

De gelijkmaker, een strafschop na een overtreding van Taoufik Adnane, was dan ook een logisch gevolg en met nog twintig minuten op de klok moest de Oosterlee-brigade opnieuw jagen op de voorsprong.

Deze kwam er. Zeven minuten voor tijd werd een vrije trap van Wesley Goeman door niemand aangeraakt en kwam de 2-1 tussenstand op het scorebord. Met de mes tussen de tanden wisten de mannen van Niek Oosterlee de voorsprong te verdedigen -en raakte Powel nog de paal- en daardoor bekert GVVV verder. De Veenendalers zitten in de koker voor de tweede ronde en daarnaast ontvangt de club een goede winstpremie van de KNVB.

,,De laatste vijf minuten was het volle bak strijden", aldus De Jong direct na de wedstrijd. ,,We hebben de wedstrijd over de streep getrokken en dit is fantastisch voor de club. Financieel gezien, maar ook qua status. Ik denk dat het vanavond in de kantine wel laat kan worden, want dit gaan we vieren."