• Ted Walker

GVVV weet wanneer het tegen PSV speelt

VEENENDAAL De wedstrijd in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker tussen GVVV en PSV is vastgesteld voor woensdag 18 december. De aftrap is om 20.45 uur. Dat heeft de KNVB maandag bekend gemaakt.

Jeroen van der Veer

De ploeg uit Veenendaal bereikte de tweede ronde vorige week door op eigen veld Helmond Sport te kloppen. Zaterdag werd bij de loting bekend dat de Veenendalers het mogen opnemen tegen topclub PSV uit Eindhoven. Dat zorgde voor enthousiaste reacties uit het Veenendaalse kamp.

TRIBUNE De aftrap is om 20.45 uur in verband met de live-uitzending op FOX Sports, maar de club verwacht dat het merendeel van de Veenendaalse supporters naar Sportpark Panhuis komt. ,,Op ons complex kunnen 4000 supporters, maar mogelijk gaan wij dit omhoog krikken", aldus woordvoerder Youri van Doorn. ,,Denk hierbij aan eventueel een tribune op de grasheuvel achter een van de doelen."

LAMPEN De avondwedstrijd zorgt ervoor dat de club nog flink aan de bak moet. Normaal gesproken zijn de lampen rondom het veld voldoende voor het uitzenden van een samenvatting. Nu, omdat het een live wedstrijd is, is de situatie anders. Van Doorn: ,,Onze lichtsterkte van 300 lux is voor een samenvatting op FOX genoeg. Echter komt GVVV - PSV live op televisie en dan heb je 500 lux nodig. Dat zijn inderdaad extra kosten, maar we zijn nu aan het bekijken hoe we dit kunnen doen. De eerste contacten met competitiegenoot Rijnsburgse Boys zijn al gelegd, zij hebben daar ervaring mee."

SPORTPARK PANHUIS Dan is er nog de vraag of het duel überhaupt wel in Veenendaal gespeeld kan worden. Na de loting werden daarover op sociale media enkele vragen gesteld. Het duel trekt toeschouwers vanuit heel het land en men verwacht dan ook drukte in de gemeente. ,,Ik verwacht geen problemen, maar er komen nog gesprekken met de driehoek", aldus Van Doorn. ,,Nu we weten dat het live op televisie komt, is ook bekend dat je een stuk van je parkeerplaats kwijt bent aan de regiewagens. Dat zijn allemaal zaken die wij nu moeten bekijken en regelen en dat gaat de komende tijd gebeuren. Wij gaan er als club van uit dat het duel gewoon in Veenendaal gespeeld wordt."