• Brenda Dekker

GVVV pakt punt bij AFC: 'we worden volwassen'

VEENENDAAL In de tweede divisie is GVVV uitstekend begonnen door met 1-1 gelijk te spelen tegen regerend kampioen AFC. In Amsterdam deden de Veenendalers helemaal niet onder voor de titelkandidaat en kon iedereen na negentigminuten wel leven met het gelijkspel. ,,Je merkt dat we nu een volwassen ploeg hebben en niet ten koste van alles op de winst jagen."

Jeroen van der Veer

Tot op het laatste moment werden de spelers van Niek Oosterlee in spanning gehouden wat betreft de opstelling. Uiteindelijk kwamen er toch enkele verrassingen uit de hoge hoed; zo speelde Tom Oostinjen centraal achterin en Wesley Goeman op het middenveld. ,,We hebben nu veel keuzes", weet ook Wilco den Hartog, die met Oostinjen in de verdediging stond. ,,Als je nu wisselt, word je daar niet slechter van."

Dat bleek ook in het duel tegen AFC. Ondanks dat het een gelijkopgaande wedstrijd was, kwam AFC tien minuten voor rust op voorsprong. Goaltjesdief Raily Ignacio ontsnapte even uit de dekking en kopte raak. Na een uur spelen bracht Niek Oosterlee Berry Powel binnen de lijnen en later ook Damiano Schet en Soufiane Laghmhouchi. ,,We gingen iets anders spelen en kregen nog meer grip", zag ook Den Hartog.

Na terugleggen van invaller Powel kon aanwinst Philip Ties met nog een kwartier te spelen de 1-1 aantekenen. Vervolgens werd het duel vakkundig op slot gegooid. ,,Voorheen zouden wij vol op de aanval spelen om alsnog te winnen", blikte Den Hartog terug. ,,Nu pakten wij dit anders aan. Zo lag opeens Goeman op de grond. Ik wilde hem helpen, maar al snel bleek dat hij zijn rust pakte. Dat zijn kleine dingetjes, waaraan je kan zien dat GVVV volwassen wordt. Een 1-1 eindstand tegen AFC is gewoon een uitstekend resultaat."