• De zaalvoetballers van FC De Heuvelrug (op archieffoto) behaalden woensdagavond een belangrijke 3-0 overwinning op hekkensluiter ZVV Volendam 2.

    Fc de Heuvelrug

FC De Heuvelrug kan weer naar boven kijken

VEENENDAAL In de Topklasse A van het zaalvoetbal heeft FC De Heuvelrug woensdagavond goede zaken gedaan. In Sporthal Oost werd met 3-0 gewonnen van ZVV Volendam 2. Bij rust leidde de thuisclub al met 1-0. Grote man bij de Veenendalers was Anass Lahnine, die evenals vorige week twee treffers voor zijn rekening nam. In de slotfase was het Bilal Hakkan die de zege definitief veiligstelde

Dick Martens

DUBBELROL Het was voor de tweevoudig doelpuntenmaker Lahnine een bijzondere avond. Hij had in het duel met de Volendammers een dubbelrol. Omdat coach Hicham Saidi in Turkije verbleef, nam hij binnen en buiten de lijnen de voortrekkersrol. ,,In het veld ben ik wel een leiderstype", legt hij uit. ,,Coachend vanaf de zijlijn is een ander verhaal. Het was even wennen, maar daarna ging het prima."

TEVREDEN De ad-interim coach kon beschikken over een vrijwel voltallige groep, die van tevoren al wel wist, dat er een zwaar op de verdediging leunende opponent te wachten stond. ,,Samen moesten we een oplossing voor vinden, om die muur te doorbreken. Daar zijn wij bijzonder volwassen mee om gegaan. Dat is echt een compliment voor de groep waard. Vanaf minuut één hebben we de rust en het geduld bewaard, de bal goed rond laten gaan en op de juiste momenten toegeslagen. Ik ben dan ook tevreden met het resultaat en de manier waarop we de winst hebben gepakt. Het gaat weer de goede kant op en kunnen we weer naar boven kijken."

FC De Heuvelrug komt pas op 30 oktober weer in actie. In Veenendaal is dan Wognum Nicols de tegenstander. Er wordt in Sporthal Oost dan om 20.30 uur afgetrapt.