• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

DOVO wint krankzinnig duel waarin twaalf treffers vallen

VEENENDAAL Een krankzinnige wedstrijd heeft DOVO op eigen veld weten te winnen door af te rekenen met VVOG. In Veenendaal werd op Panhuis maar liefst twaalf(!) keer gescoord en kon de ploeg van Gert Kruys de drie punten bijschrijven door de 7-5 overwinning. Aanvallend was de thuisploeg bij vlagen fantastisch, maar verdedigend zag het er regelmatig niet uit. 

Jeroen van der Veer

De supporters van beide verenigingen wisten na afloop niet goed wat ze zojuist hadden gezien. Een foutenfestijn? Een galavoorstelling? Niemand die een naampje kon plakken op de wedstrijd uit de Derde Divisie. Wel was zeker dat niemand zich ook maar één minuut verveeld had, want er viel genoeg te beleven. Wonderschone doelpunten, enorme blunders, fouten en hoogstandjes; alles kwam voorbij. 

Al binnen tien minuten had fenomeen Gokhan Yasar twee keer de doelman van VVOG verschalkt en leek het een eenvoudige middag te worden voor de Veenendalers. Een onnodige overtreding van Simon van Zeelst zorgde er na een kwartier voor dat de bal op de stip ging en de bezoekers terug in de wedstrijd kwamen. ,,Tot aan dat moment was er niets aan de hand", zag ook Jordi Balk. ,,We hadden schitterende velddoelpunten gemaakt, waren heer en meester en hadden de controle. Maar net als de voorgaande twee competitiewedstrijden krijgen we weer een strafschop tegen..."

Een treffer van Roy Bakkenes bracht de marge na een half uur weer op twee, al viel zes minuten daarna de 3-2 uit een corner. ,,Die gast kan vogeltjevrij inkoppen. We hadden nog zo gezegd; loop met je man mee", baalde Balk na afloop. Quincy Arends vond vervolgens het net voor DOVO, maar opnieuw was het open huis bij DOVO en werd de ruststand 4-3.

Wie dacht dat het niet gekker kon, kwam bedrogen uit. Direct na de rust krulde opnieuw Arends fantastisch de 5-3 binnen, maar na een gemakkelijk gegeven strafschop deed VVOG al snel wat terug (5-4). Was het dan eindelijk gedaan met de blunders? Welnee, want ook VVOG kon er wat van. Een vrije trap van Jasper Waalkens bleek houdbaar, maar verdween toch tegen de touwen. Met nog twintig minuten op de klok zorgde hij voor de 6-5.

Het slotakkoord kwam op naam van Arends. Na een vloeiende aanval mocht hij in de slotfase zijn hattrick voltooien en stopte de teller bij in totaal 12 treffers. ,,Hoe ik hier nu sta", herhaalde verdediger Balk de vraag. ,,Blij, natuurlijk. We hebben gewonnen. Toch wil je als verdediger altijd de nul houden en baal je van vijf tegendoelpunten. Daar moeten we echt aan werken, want die krijgen we makkelijk tegen."

De kritiek die Balk regelmatig over zich heen krijgt, laat hem koud. Sterker nog, hij hoort of leest het niet. ,,Weet je wat het is", probeert hij te duiden. ,,Wat moeten wij als centrale verdedigers? Verdedigen doe je met z'n allen. Wij kunnen fantastisch aanvallen, maar daardoor heb je veel mensen voor de bal. Dekken wij door, dan heb je ruimte in de rug. Blijven we staan, ontstaat er een gat op het middenveld. Daar moeten we een balans in vinden. En ach, dat ze mij dan aanwijzen als schuldige... ze doen maar. Ik kan dat wel hebben en heb liever dat ze over mij lullen dan over een iets minder ervaren speler. Geef ons de tijd, we zijn in opbouw en zeg nou eerlijk; de supporters hebben toch een bijzondere middag gehad?"