• Jeroen van den Berg

DOVO ontslaat hoofdtrainer Gert Kruys

VEENENDAAL De wegen tussen Gert Kruys en DOVO zijn per direct gescheiden. Na vier nederlagen op rij voelde de club zich genoodzaakt maatregelen te treffen.

door Jeroen van der Veer

Maandagavond hebben de club en de hoofdtrainer bij elkaar gezeten en is besloten per direct te stoppen met de samenwerking. Het afscheid zat er al een tijdje aan te komen, maar de vereniging hikte tegen de afkoopsom aan. Nu, na de vierde nederlaag op rij, is toch besloten Kruys op non-actief te zetten.

BELANG VAN DE CLUB Voorzitter Jan Willen de Groot spreekt over een moeilijke beslissing, die echter wel gemaakt moest worden in het belang van de club. ,,Op deze manier willen we geen afscheid van elkaar nemen. Dit is de trainer die ons naar de derde divisie heeft geholpen. De keuze  is daarom niet persoonlijk, maar alleen gemaakt op basis van het tegenvallend resultaat."

ONVREDE De breuk tussen Gert Kruys en DOVO komt niet als een verrassing. Zo was er vorig seizoen al grote onrust, toen veel spelers aan de club hadden aangegeven het vertrouwen in de trainer kwijt te zijn. Een breuk met Kruys zou op dat moment betekenen dat DOVO een flinke zak geld moest meegeven en mede daarom werd besloten partij voor de hoofdtrainer te kiezen.

VERTREK Hierop besloten de gebroeders Patrick te vertrekken (naar DVS'33) en ging het huwelijk tussen Kruys en DOVO verder. Met een frisse selectie werd verwacht dat er nieuwe energie los zou komen, maar die blijft tot op de dag van vandaag uit. Dit komt mede door het feit dat Kruys aan het begin van dit seizoen al naar buiten bracht na dit voetbaljaar te vertrekken uit Veenendaal. Deze boodschap werd niet door iedereen goed ontvangen en veel mensen vroegen zich af hoe het mogelijk was om dit zo vroeg in het seizoen kenbaar te maken. 

DEGRADATIEVOETBAL Voor het argument van Kruys -de club kon op deze manier vroegtijdig een opvolger vinden- viel vervolgens veel te zeggen. Echter is het in de competitie dit seizoen nooit goed gegaan. DOVO staat er niet rooskleurig op en de club moet momenteel in de derde divisie degradatievoetbal spelen. 

MOOI AVONTUUR In een persverklaring meldt Kruys dat hij zijn afscheid bij DOVO liever anders had gezien. ,,In het begin van het seizoen gaf ik al aan dat dit mijn laatste jaar bij de club zou zijn. Dat was geen verrassing, want mijn contract loopt gewoon aan het einde van het seizoen af. Dat einde had ik me echter anders voorgesteld, maar ja, het is de voetbalwereld en als het bij de profclubs kan gebeuren, dan kan het ook bij DOVO."

,,Natuurlijk baal ik hier stevig van", gaat de oefenmeester verder. ,,Maar ik kijk terug op een mooi Veens avontuur. Ik wens mijn opvolger alle succes toe met de rooien."

OPVOLGER Voor volgend seizoen heeft DOVO oefenmeester Patrick Loenen van Sportlust'46 vastgelegd. Wie de taken van Kruys dit seizoen gaat nemen, is nog niet bekend. De naam van opgestapte DVS'33-trainer Richard Plug zingt al wel rond in Veenendaal.