• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

DOVO onderuit na opmerkelijke zaterdag

VEENENDAAL Het voetbalseizoen is voor DOVO begonnen waarmee het vorig jaar was geëindigd; rumoerig. Een speler in de laatste trainingsweek voor het begin van de competitie aantrekken, een trainer die op de wedstrijddag bekend maakt volgend seizoen te stoppen en een verliespartij tegen Goes. Op eigen veld hadden de supporters van de Veenendalers hoge verwachtingen en ondanks dat DOVO het betere van het spel had, ging het toch met 2-3 onderuit.

Jeroen van der Veer

Derde divisionist DOVO speelde een redelijk goede voorbereiding, maar er waren toch wat wanklanken. De ploeg van Gert Kruys zou te eenvoudig doelpunten tegen krijgen en het lek in de verdediging was ondanks de nieuwe aankopen nog altijd niet gedicht. Dat bleek ook tegen Goes het geval. De aanvallers van DOVO verzuimden de ploeg op voorspong te brengen en daardoor bleven de bezoekers vertrouwen houden in een resultaat. 

Terecht, want na een half uur werd een makkelijk gegeven strafschop benut en twee minuten daarna werd het zelfs 0-2. Dit was voor de vertrekkende Gert Kruys reden genoeg om in te grijpen en hij bracht Gökhan Yasar binnen de lijnen. De aanvaller deed na de rust direct wat hij in het verleden zo vaak deed; scoren. De 1-2 bracht nieuw leven in de wedstrijd, maar nog voor het uur voetballen zorgde Goes ervoor dat de marge via de strafschopstip weer op twee kwam. 

Een rake kopbal van Simon van Zeelst zorgde vijf minuten voor tijd nog voor de 2-3, maar DOVO kon niet voorkomen dat het tegen de voormalig zondagploeg onderuit ging.