• Erwin van Veldhuizen

DOVO heeft zijn nieuwe trainer gevonden

VEENENDAAL Er waren drie hoofdkandidaten om DOVO uit het dal te helpen en uiteindelijk heeft de club ervoor gekozen om Scott Calderwood aan te stellen als nieuwe hoofdcoach. Aanstaande zaterdag zal Calderwood nog niet op de bank zitten, maar vanaf dinsdag staat de oefenmeester voor het eerst voor de groep.

door Jeroen van der Veer

Na het ontslag van Gert Kruys waren er meerdere trainers die hun kwaliteiten aanboden. Uiteindelijk werd er met drie trainers, waaronder Bert van Hunenstijn, gesproken. Twee van hen ontvingen vrijdagmiddag negatief nieuws, terwijl Calderwood te horen kreeg dat de keuze op hem was gevallen. De 41-jarige Doetinchemer tekende een contract voor een half seizoen.

,,Ik zie dit als een enorm mooie uitdaging", laat de nieuwe trainer van DOVO weten. ,,De afgelopen weken heb ik DOVO enkele malen zien spelen. Ik heb een gretige groep gezien waar veel potentie inzit. Aan mij de taak om met dit team punten te gaan halen."

Voor de nieuwe DOVO-trainer ligt er een grote uitdaging. Momenteel bivakkeert de club op een plek waar het zichzelf liever niet ziet en moet de selectie vechten tegen degradatie. Lang werd geroepen dat de groep daarvoor te sterk is, maar de huidige cijfers en prestaties liegen niet.

Voorzitter Jan Willen de Groot heeft er vertrouwen in dat Calderwood kan zorgen voor de ommekeer. ,,We hebben Scott leren kennen als een gepassioneerd en communicatief vaardige trainer. Hij is resultaatgericht en weet wat hem bij DOVO te doen staat."

In de nieuw ontstane situatie staat de weg open voor een verlenging van het contract van Scott Calderwood zodra het eerste half jaar voorbij is. Zowel DOVO, als Scott Calderwood, geven aan hier rekening mee te houden, maar nog geen concrete afspraken gemaakt te hebben. Eerst zal er een nieuwe technische commissie geïnstalleerd moeten worden.