• Archief BDUmedia

DOVO heeft nieuwe trainer: 'Ik wil winnen en promoveren'

VEENENDAAL Oefenmeester Patrick Loenen is de persoon die moet gaan proberen om DOVO naar een hoger niveau te brengen. De huidige trainer van Spotlust'46 is na dit seizoen de nieuwe man aan het roer van de huidige derdedivisionist uit Veenendaal. ,,Als ik in mijn periode bij DOVO niet promoveer, zal dat een teleurstelling zijn."

Jeroen van der Veer

Nadat Gert Kruys bekend maakte na dit seizoen te stoppen als trainer bij DOVO, ontving de club meerdere sollicitaties. Toch kwam het uit bij Patrick Loenen; een coach die niet zelf solliciteerde in Veenendaal. ,,Mijn huidige club zou ik niet zomaar verlaten, maar als een vereniging als DOVO belt dan is dat niet zomaar een club.  Ik kende de club en de mensen persoonlijk niet, maar had wel het gevoel dat het bij mij kon passen."

WINNEN Dit komt door de drive die Loenen heeft. De oefenmeester vraagt niet alleen veel van zijn spelers, maar vooral ook van zichzelf. ,,Ik geloof niet in de Olympische gedachte", aldus de coach die in het verleden met Argon promoveerde van de tweede klasse naar de hoofdklasse. ,,Ik wil winnen. Of dat nou af en toe lelijke overwinningen zijn of niet, de eerstvolgende training is altijd gezelliger met een overwinning op zak."

PROMOVEREN Na een aantal gesprekken te hebben gevoerd kwamen beide partijen eruit en daardoor is Loenen volgend seizoen de opvolger van Gert Kruys. ,,Garanties bestaan niet in de voetballerij, maar ik wil na mijn periode bij DOVO kunnen zeggen dat we gepromoveerd zijn. Lukt dit niet, zou dat een teleurstelling betekenen. Spelen om een plek in de middenmoot geeft geen voldoening, gelukkig denkt DOVO daar hetzelfde over."

In de strijd om promotie naar de tweede divisie wil Loenen wel dicht bij zichzelf blijven. ,,Ik ben trainer geworden omdat ik het leuk vind. Ik ben iemand die dicht bij zichzelf blijft en laat me niet leiden door mijn omgeving en samen moeten we het bij DOVO tot een succes gaan maken."

IDEALE MATCH Bij DOVO zijn ze in hun nopjes met Loenen. Peter van den Top, technisch man bij DOVO: ,,We hebben veel mailtjes en belletjes gehad en ook met een aantal trainers gesproken. Met Loenen zijn we verder in gesprek gegaan. We zien in hem een moderne trainer, die nuchter is en met beide benen op de grond staat. Ja, er is bewust gekozen voor een coach zonder betaald voetbalachtergrond. We zochten een nuchtere amateurtrainer en hebben deze gevonden. Hij wil herkenbaar en dominant voetbal spelen en wij denken dat we de ideale match hebben gevonden."