• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

DOVO al vroeg in het seizoen uit de KNVB-beker

VEENENDAAL De verwachtingen waren hooggespannen maar DOVO is door de 2-4 nederlaag tegen OFC niet door in de KNVB-beker. De Veenendalers speelden een matige wedstrijd en gaven het duel in de laatste tien minuten van de eerste helft volledig uit handen. Hierdoor ging het niet met 1-0 de rust in, maar met een 1-3 achterstand.

Jeroen van der Veer

Als geen ander weet Mourad Marbouh hoe mooi een KNVB-bekertoernooi avontuur kan zijn. De nieuwkomer van DOVO speelde bij GVVV toen zij tot de kwartfinale kwamen en dit kunstje hoopte hij met de Rooien uit Veenendaal ook te flikken. De linksback had dan ook hoge verwachtingen van het duel tegen OFC. ,,Voor de club is het financieel interessant, maar ook voor Veenendaal. Je kan jezelf en de club op de kaart zetten."

OPENINGSTREFFER Maar dat gaat DOVO dit seizoen via de KNVB-beker niet doen. De ploeg van Gert Kruys speelde een redelijk tot goede voorbereiding, maar kreeg deze week een dompertje te verwerken. Jasper Waalkens en Kai Huisman bleken te geblesseerd, waardoor er na het wegvallen van spits Kevin Schmidt opnieuw twee aanvallende spelers niet mee konden doen. ,,Dat zijn drie topspelers", aldus Marbouh. ,,Natuurlijk mis je die."


MEEDOGENLOOS Dat was zaterdagmiddag ook duidelijk te zien. De bezoekers waren helemaal niet beter dan DOVO, maar hadden voorin wel de klasse lopen die de Veenendalers op dat moment niet hadden. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na een uitstekende voorzet van Velagic kon Kesly den Haag na een half uur de scoren openen.

Daarna leek OFC wakker te zijn geschut en had het door dat DOVO net als vorig seizoen achterin kwetsbaar is. Een onnodige overtreding van Jordi Balk zorgde ervoor dat OFC via de stip in de 36ste minuut op 1-1 kwam en vijf minuten daarna was Simon van Zeelst zijn man bij een corner volledig kwijt (1-2). Als of het nog niet erg genoeg was, kon Tim Freriks nog voor rust zijn derde van de middag maken doordat niemand hem aanpakte.

,,Ik kan er nog boos om worden", blikt Marbouh na afloop terug. ,,We moeten mannen zijn. Meedogenloos. Het kan toch niet zo zijn dat zij binnen tien minuten drie keer kunnen scoren?"


WERK AAN DE WINKELIn de tweede helft probeerde DOVO er nog wel een wedstrijd van te maken, maar het miste simpelweg de creativiteit en vastigheid. De spelers waren duidelijk aan het zoeken, moest ook de linksback bekennen. ,,We hebben in de voorbereiding veel gerouleerd. Hierdoor konden spelers zich bewijzen. Ik heb mijn kans met beide handen gegrepen, alleen je merkt wel dat het allemaal nog wat onwennig is. In de voorbereiding speelde ik op het einde bijvoorbeeld met Bakkenes voor mij en vandaag met Van Hasselt. Hierdoor zijn er, in het hele team overigs, nog geen vastigheden."

Toch kwam DOVO via de ingevallen goalgetter Gökhan Yasar op 2-3, maar benutte OFC in de slotfase opnieuw een penalty. ,,We hebben nog veel werk te doen", sloot Veenendaler Marbou af.