• Ted Walker
  • Ted Walker

De Veenendaal-machine begint te draaien

VEENENDAAL Met de druk coachende Habib al Mohsinawi langs de lijn is Veenendaal er vrij eenvoudig in geslaagd VVA Achterberg te verslaan. De thuisploeg was vooral in de eerste helft heer en meester en won afgetekend met 5-1. 

Jeroen van der Veer

Het was zaterdagmiddag mooi om te zien hoe Al Mohsinawi met zijn team bezig is. Hij beschikt over een uitstekende selectie en daar wil hij het uiterste uithalen. Vrijwel negentig minuten lang was hij aan het coachen, mensen aan het neerzetten en zelf ook even aan het juichen. ,,Ik vind het wel fijn dat hij zo aanwezig is", aldus Rick van de Steeg. ,,Als team word je er beter van en ikzelf leer ook bij. Het zijn vaak kleine tips die het verschil maken."

Door een benutte vrije trap van Jeroen Veens kwam Veenendaal al na vijf minuten op voorsprong en Gert Jan Snijders verdubbelde tien minuten daarna de tussenstand. Na de onderbreking leek VVA Achterberg de wedstrijd te kantelen en kwam het terug tot 2-1. Twee treffers van de opgebloeide Mohammed Hassan Ali en eentje van Stephan van Grootveld zorgden ervoor dat dit niet gebeurde. 

,,Iedereen moet knokken voor zijn plek", aldus Van de Steeg. ,,Vorig jaar wist je op een gegeven moment de opstelling al, maar dat is nu niet het geval. We zijn in de breedte echt sterker geworden en het kan een heel leuk seizoen worden. Na wat mindere wedstrijden was het tegen VVA eindelijk lange tijd echt goed wat wij lieten zien."

Vooral de eerste treffer van Hassan Ali was van grote schoonheid. Na een aanval over meerdere schijven was de spits het eindstation. Zelfs de druk coachende Al Mohsinawi kon een glimlach niet onderdrukken. Een aanval uit het boekje, waarvan de toeschouwers er hoogstwaarschijnlijk nog meer gaan zien als de machine van Veenendaal op volle toeren draait.