• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

De Merino's wint voor Holman en zijn gezin

VEENENDAAL Dat voetbal maar bijzaak is, werd afgelopen dagen bij De Merino's wel duidelijk. Een gitzwarte week heeft de selectie achter de rug nadat bekend werd dat een dierbare van een van hun teamgenoten was overleden. De minuut stilte voor de wedstrijd tegen Be Quick Zutphen was dan ook erg indrukwekkend, waarbij het gezin van Ryan Holman zich bij de selectie voegde. ,,Deze overwinning dragen we op aan hen."

Jeroen van der Veer

De selectiespeler was zaterdagmiddag met zijn gezin 'gewoon' aanwezig op het sportpark van De Merino's. Meespelen deed Ryan Holman niet, maar desondanks was hij toch de hoofdpersoon. Een rol die hij liever niet had gehad, maar door de treurige situatie toch kreeg. De minuut stilte raakte iedereen en bezorgde meerde mensen kippenvel. ,,Het heeft ook op ons veel impact gehad", bekende aanvoerder Jos Henken na afloop. ,,Dit raakt je. Simpel zat. Zo iets gun je niemand."

Toch moesten de spelers de knop omzetten en na de indrukwekkende minuut toch 'gewoon' gaan voetballen. ,,Dat is niet makkelijk", aldus Henken. ,,Je bent er toch mee bezig, ondanks dat we er veel over gesproken hebben. Uiteindelijk zet je toch maar de knop om en doe je je ding."

De razendsnelle treffer van Aron de Koning was keurig, maar het juichen daarna nog mooier. Ryan Holman werd betrokken bij de viering en daarmee gaf de selectie een duidelijk signaal af. ,,We zijn een team en wilden laten zien dat we Holman steunen. Daarom gingen we met z'n allen naar hem."

De snelle openingsgoal zorgde ervoor dat De Merino's makkelijker ging voetballen en door Vincent van de Weerdhof keek de hekkensluiter uit de tweede klasse tegen een 2-0 achterstand aan. Na de pauze kwam Be Quick Zutphen terug in de wedstrijd (2-1) en leek het weer spannend in Veenendaal te worden. Aron Veldhuizen en Aron de Koning zorgden ervoor dat de punten op het eigen sportpark bleven en de moeilijke wedstrijd werd afgesloten met een 4-1 winstpartij. 

,,Deze overwinning is voor Holman en zijn familie", sprak Henken na afloop. ,,We hebben voor hen gevochten en de punten behaald. De minuut stilte was mooi, maar ik had het er wel erg moeilijk mee. Volgens mij iedereen wel. Daarna moest de knop om en hoop je dat je goed speelt. Het eerste kwartier was prima en je komt snel op 2-0. Daarna worden we misschien wat laks en laat je hen onnodig terugkomen in de wedstrijd. Toch werd ik na de 2-1 niet nerveus. We waren simpelweg veel beter dan Be Quick Zutphen."