• Jeroen van der Veer

'VMHC Spitsbergen zet de aanval in'

VEENENDAAL Het lijkt altijd zo vanzelfsprekend dat kids en ouderen hun sport kunnen beoefenen op het speelveld. De mat ligt er goed bij, de kantine is altijd open, er staan reclameborden, de faciliteiten zijn goed geregeld en er kan daardoor zonder zorgen gespeeld worden. Dit is allemaal mogelijk doordat sponsoren zich aan verenigingen binden en bij VMHC Spitsbergen zorgt Edgar Engel voor deze overeenkomsten. 

Jeroen van der Veer

 

Een ondankbare taak? Welnee, dat woord wil de 46-jarige inwoner van Veenendaal niet eens in de mond nemen. Sinds dit seizoen is de hockeyman in deze functie en hij doet het met veel passie en plezier. ,,Ik ben in het diepe gesprongen en eerst het grote werk aangepakt. Huidige sponsoren spreken, overleggen en kijken wat mogelijk is. Ik kan je vertellen dat dit heel veel is."

Als Engel gevraagd wordt waarom hij in de sponsorcommissie is gestapt, is hij duidelijk. ,,Binnen deze vereniging heb je supervrijwilligers. Toch ben ik van mening dat vernieuwing soms goed is, om vrijwilligersmoeheid tegen te gaan. Met nieuwe personen op bepaalde plekken zorg je voor een frisse blik. Met z'n allen, met daarbij dus nieuwe ideeën, moeten we de club vooruit helpen."

KEIHARDE CENTEN De reden waarom Engel zich zo inzet voor de vereniging, waarbij zijn dochter hockeyt, is simpel. ,,Als er meer sponsoren komen, dan kan de club zich meten met anderen. Wij zoeken nu naar een format om Wageningen aan te pakken."

,,Ik vraag sponsoren daarom niet enkel en alleen om geld, maar ook om exposie", volgt Engel zijn verhaal. ,,Samen kunnen wij de club groot maken en dat is ook wat ik ze altijd vertel. Met alleen keiharde centen kom je er niet."

CREATIEF Omdat het vissen in een kleine vijver is, moet Engel creatief zijn. ,,Een reclamebord kan iedereen krijgen, maar je wil de sponsoren meer bieden. Onze nieuwsbrief hebben we daarom aangepast. Hierop kan men meer over zichzelf vertellen en zij kunnen evenementen binnen de club op hun naam krijgen. Op zulke manieren hoop je iets terug te doen."

Het is veel werk wat Engel moet verrichten, maar hij doet het met liefde. Vooral als er succesjes zijn geboekt, weet de inwoner van Veenendaal weer waarom hij het allemaal doet. ,,We hebben net nog in Volvo een tweede hoofdsponsor gevonden. Veel praten, veel regelen en uiteindelijk samen tevreden zijn. Daar word ik gelukkig van en dat zijn die vrijwilligersuren dan dubbel en dwars waard."

BREEDTESPORT De selectieteams naar een hoger niveau krijgen is het doel van de hele vereniging, met daarbij de breedtesport niet uit het oog verliezen. Dat kan alleen met toptrainers, beseft Engel. ,,En dat kost geld en daarom moeten wij daaraan zien te komen. Ik ben nog maar net begonnen en we zijn een traject van drie jaar gestart. Schrijf maar op; wij gaan serieus de aanval starten op Wageningen, die nu nog in de regio wordt gezien als één van de grootste clubs."

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant. Tips? Mail de redactie: veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten