• Ted Walker

Vernieuwd vrouwenteam VCV gaat voor groei

VEENENDAAL ,,We hadden geen slecht team afgelopen seizoen, maar het was gewoon niet goed genoeg. Dit was natuurlijk niet wat we aan het begin van het seizoen voor ogen hadden." Anne Brouwer, speelster van het volleybal vrouwenteam van VCV, vat het afgelopen seizoen samen. Mindere resultaten werden afgewisseld met betere resultaten, die konden echter niet voorkomen dat VCV al een paar wedstrijden voor het einde zeker was van degradatie vanuit de eerste divisie naar de tweede divisie.

Michel Keulstra

VERANDERINGEN Inmiddels zijn de vrouwen van VCV alweer vol in voorbereiding op het aankomende seizoen, dat aan het eind van deze maand gaat beginnen. Begin augustus werd de voorbereiding gestart, maar er was niet veel meer over van het team dat vorig jaar degradeerde uit de eerste divisie. ,,We zijn na de degradatie helaas heel veel spelers kwijtgeraakt. Er zijn nog maar drie spelers over van dat team. We hebben dan ook niet veel meer over de degradatie gesproken, want die hebben de meeste speelsters van het team niet meegemaakt", aldus Brouwer.

Niet alleen is VCV veel spelers kwijtgeraakt, er is ook een nieuwe trainer voor de groep komen te staan. De uit Roemenië afkomstige Rudi Kun Kuti heeft dit seizoen de taak om een winnend team te maken van het eerste vrouwenteam van VCV. Anne Brouwer is vol lof over haar nieuwe trainer. ,,Wat mij is opgevallen, is dat deze trainer heel veel inhoudelijke kennis over het spelletje heeft. Hij gaat met ons echter terug naar de basis en de techniek. Dat is wel heel fijn. Ik denk dat hij ons als team heel erg kan laten groeien.

DOELEN Wat de speelsters van VCV, vanwege de vele veranderingen in de spelersselectie en staf, van dit seizoen kunnen verwachten is volgens Brouwer dan ook nog een mysterie. ,,Ik kan nog niet echt inschatten waar wij dit seizoen in de competitie gaan eindigen. Dat is nu echt nog moeilijk te zeggen. Een doelstelling hebben we dan ook nog niet echt gemaakt. Na een paar wedstrijden kunnen we wellicht op een positie gaan mikken."

Brouwer heeft wel een idee hoe het nieuwe seizoen moet worden begonnen. ,,Ik denk dat het spelplezier dit seizoen het belangrijkste gaat seizoen. Doordat veel spelers zijn weggegaan, zijn veel jeugdspeelsters doorgeschoven naar het eerste team. De meesten daarvan komen uit de regio. Wanneer het spelplezier er is, dan gaan we ook echt een team vormen en zo worden we ook beter. Dan ga je dat vanzelf ook merken in de resultaten. Dat is een wisselwerking."

De vrouwen van VCV moeten nog wel even wachten voordat zij hun eerste wedstrijd spelen. De Veenendaalse ploeg start het seizoen in de tweede divisie B op 23 september met een uitwedstrijd bij Pegasus in Nijmegen. Een week later staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Op 30 september zijn de vrouwen van FYSIO Eibergen Boemerang de tegenstander.