• Marcel Verhaar -hier training gevende aan DOVO- gaat toch door met vechten.

    DOVO

Verhaar krijgt unieke kans en gaat door met vechten

VEENENDAAL Waar Marcel Verhaar aan het begin van dit jaar nog dacht aan stoppen met vechten, heeft de kickbokser nu een unieke kans gekregen en dit zorgt ervoor dat de Veenendaler behouden blijft voor de sport. De vechtersbaas in de ring gaat uitkomen voor WFL World Fighting League, een bond waarbij ook bijvoorbeeld Rico Verhoeven en Remy Bonjasky aangesloten zijn geweest. 

Jeroen van der Veer

Dit alles heeft Verhaar te danken aan zijn 'afscheidstournee'. In januari sprak hij in deze krant nog over het naderende afscheid, omdat hij zijn focus op zijn sportschool wilde leggen. ,,Maar daarna vocht ik nog drie wedstrijden en dat ging mij eenvoudig af. Ik won overtuigend en mij werd duidelijk dat ik de tegenstanders uit de A-klasse ontgroeid was."

Precies op het juiste moment vroeg de vechtbond aan Verhaar of hij een samenwerking zag zitten en natuurlijk zei de Veenendaler daar ja op. ,,Dit is een unieke kans en ik voel mij beter dan ooit. Het is gewoon heel ziek dat ik hiervoor gevraagd wordt. Natuurlijk ga ik nu door met vechten."

Bang dat Verhaar weer in de automatische piloot terecht komt, is hij niet. ,,Ik heb nu de juiste mensen om mij heen. De sportschool is een grote familie geworden en ze steunen mij allemaal. Zo worden taken van mij overgenomen, zodat ik mij kan focussen op de wedstrijden die komen gaan."

Want die liegen er niet om. Verhaar gaat tegen Nederlands beste vechters de ring in en de eerste partij is al op 13 mei. ,,Mijn wedstrijden zullen ook uitgezonden worden op televisie. De komende tijd ga ik dus keihard trainen en laten zien wat ik in mijn mars heb."