• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Veerkrachtig GVVV kan spektakelstuk niet winnen

VEENENDAAL De bal lag een meter of achttien van het DVS'33-doel vandaan, toen Rodny Hofman besloot de trekker blindelings over te halen. Hij keek naar de bal, de ogen gingen dicht en zijn rechter voet raakte zonder enige aarzeling de bal. Heel GVVV hield zijn adem in, maar toen Hofman zijn ogen weer openende zag hij dat zijn pegel in de laatste minuut niet de 4-3 opleverde voor de ploeg van John de Wolf.

 

Jeroen van der Veer

 

Na afloop kon de rechtsback het maar niet geloven dat juist hij een vuurpijl afvuurde. Al wekenlang wil hij iets doen voor het kwakkelende GVVV en dit was het moment. De assist kwam op naam van Martin van Eck, maar in plaats van de bal meenemen naar het doel, besloot Hofman te vuren. ,,Ik had door moeten lopen", baalde Hofman. ,,Op de training doe ik het honderd keer. Bal aan het voetje, doorlopen en schieten. En nu, juist bij de 3-3 stand, vergeet ik ons te belonen."

 

In een dramatische eerste helft, waarbij de thuisploeg al na een minuut op achterstand kwam, viel er weinig te genieten. Slecht een moment veerde de bank op, toen de teruggekeerde 41-jarige Dennis van Meegdenburg de 1-1 tegen de touwen wist te koppen.

 

,,Het was niet om aan te zien", was de conclusie van trainer John de Wolf. ,,Alles wat we afgesproken hadden, deden we niet in de eerste helft. Dat heb ik mijn spelers in de rust ook voorgehouden."

 

De woorden hielpen, want in de tweede helft was het losse Veenendaalse zand opeens weer een team. Na een schitterende run van Hofman wist Danny de Leeuw zijn pass tegen de touwen te schieten, waardoor GVVV een kwartier voor tijd de voorsprong wist te pakken. ,,Die overwinning is binnen, dacht ik na onze voorsprong. Toch vergaten wij de boel op slot te gooien en gingen we jagen op de 3-1. Achteraf gezien ontzettend naïef natuurlijk", aldus Hofman.

 

Nog geen tien minuten daarna was de voorsprong omgebogen en stond DVS'33 op voorsprong. Waar een sukkelende ploeg dan meestal knakt, toonde GVVV een enorme veerkracht. Olivier Pilon schoot in de 88 minuut raak en het Veenendaalse publiek ging er opeens massaal achterstaan.

 

Een vrije kopkans van Pilon werd in de blessuretijd gekeerd, waarna ook Hofman niet de overwinning wist binnen te halen. ,,Onze veerkracht was enorm en daar genoot ik van", sprak De Wolf na afloop. ,,En die kans van Hofman? Ik ben blij dat hij weer de drang naar voren heeft. Dat hij die kans mist, neem ik hem niet kwalijk. Hij is niet voor niets verdediger", sloot de oefenmeester met een knipoog af.