Veense voetbaljeugd geniet bij clinic van Celtic

VEENENDAAL De herfst vakantie kon bij vele jeugdige voetballertjes uit Veenendaal niet meer stuk. Voetbalclub Veenendaal hield namelijk voor de eerste maal een Celtic Soccer voetbal Academy. Onder begeleiding van de twee Schotse coaches Michael en Craig vermaakte de jeugd zich prima.

Drie dagen lang konden de kinderen van onder meer De Merino's, GVVV, DOVO, Terschuurse Boy's, Scherpenzeel en uiteraard van Veenendaal een gevarieerd programma volgen. Elke dag werd er van 10.00 tot 15.00 uur getraind, uiteraard onderbroken voor pauzes, drankjes, fruit en een uitgebreide lunch.

Ook waren er gasten uit het Griekse Karpatos aanwezig, hun zoontje Sortinie speelde in Karpatos bij een oude bekende van vv Veenendaal, namelijk Zeeger Tollenaar die nu in Griekenland een voetbalschool leidt. Sjaak van den Helder, ook een oude bekende van vv Veenendaal, leidde samen met de twee Schotse coaches deze drie dagen durende clinic.

De deelnemende kinderen vonden de clinic erg leuk en leerzaam. Ook de Schotse heren waren onder de indruk en voor de gasten uit Schotland en Griekenland wachtte na afloop een zoute haring. De kinderen kregen tot slot allemaal een bal met handtekeningen en een certificaat mee naar huis.