• Rallysport Utrecht

Veenendaler Van Dijk achtste in Rallye Stemweder Berg

VEENENDAAL In het Duitse Lübecke werd afgelopen weekend de 49e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg verreden. Gelegenheidsnavigator Alex van Dijk en Martin Menzing van Rallysport Utrecht wisten zich binnen de top tien te klasseren. De twee behaalden een achtste plaats. 

Deze wedstrijd reed Menzing voor het eerst met Van Dijk, die Menzings vaste navigator verving. ,,Natuurlijk moet je dan even wennen aan elkaar. De notes komen wat later of eerder dan je gewend bent. Dat kost toch wat tijd. Naarmate de wedstrijd vorderde, raakten we steeds beter op elkaar ingespeeld en hebben we samen een puike prestatie neergezet", aldus Menzing.

GLOOIENDE PROEVEN Het team kijkt erg tevreden terug op deze wedstrijd. ,,Het verbaast me dat niet meer Nederlanders hier komen rijden," zegt Menzing. ,,De proeven zijn echt heel mooi. Hier komt het echt op het rijden aan. Geen lange rechte stukken, maar mooie glooiende proeven waar de bochten elkaar snel opvolgen."

De volgende wedstrijd voor het team van Rallysport Utrecht is de Belgische Rallye de la Semois bij Bièvre. Deze wordt op zondag 1 september verreden.