• Veri Gutte

Veenendaalse Esther Hoezen wint vrouwentriathlon Beusichem

VEENENDAAL Esther Hoezen heeft de eerste editie van de vrouwentriathlon Beusichem op haar naam geschreven zondag. De atlete uit Veenendaal kwam in een tijd van 1.06.33 als eerste over de streep bij de 1/8 triathlon, na 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Hoezen had een ruime voorsprong op de nummer twee. En dat terwijl ze al een tijdje last heeft van een hardloopblessure. ,,Ik kwam als tweede het water uit, het zwemmen ging erg lekker. In het begin was het even wat vechten om een plekje, maar daarna had ik het ritme mooi te pakken."

VOLLEDIG GEVEN Tijdens het fietsen ging Hoezen voluit: ,,Daar wilde ik me volledig geven, omdat ik niet zeker was van hoe het lopen zou gaan. De afgelopen weken heb ik veel op het fietsen getraind en dat kon ik nu goed merken." Met een ruime voorsprong begon ze aan het laatste onderdeel en daar vergrootte ze zelfs het gat met de nummers twee en drie.

GESLAAGD De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie: ,,Het nieuwe parcours is heel goed bevallen, zowel bij ons als bij de deelneemsters. En we hadden prachtig weer", aldus Sione Jongstra van de vrouwentriathlon.