• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Veenendaalse derde klasse derby in evenwicht (video)

VEENENDAAL Een extra beladen derby, zo luidde vooraf het affiche tussen SV Panter en Veenendaal. De bewoners van Sportpark De Groene Velden 2 keken er al weken naar uit.Achteraf bleek op een mooie herfst zaterdag dat beide ploegen lief voor elkaar waren. En dat SV Panter op basis van het aantal kansen het meest tevreden mocht zijn over het 1-1 gelijke spel.

door Eip Janssen

 

,,En toch baal ik van de 1-1. Het doelpunt dat Veenendaal maakte was zuiver buitenspel. De assistent-scheidsrechter vlagde ook maar de scheidsrechter negeerde zijn signaal", baalde de uitblinkende Panter doelman Dennis Diepeveen.

 

,,Ik dacht niet dat het buitenspel was. De bal werd diep gespeeld en van rechts voorgezet. Het doelpunt dat onze 'gouden wissel' Jerome Ipenburg scoorde, was fraai", had Veenendaal aanvoerder Jeroen Veens een andere kijk op de gelijkmaker.

 

Maar nadat de emoties wat waren gezakt konden de spelers zich wel in het gelijke spel vinden. ,,De eerlijkheid gebied te zeggen dat Veenendaal in de aanvangsfase twee dotten van kansen kreeg", ging Diepeveen verder. De kansen waren aan de hardwerkende maar weinig gelukkige Veenendaal spits Tim Boogers niet besteedt.

 

,,Wij kwamen goed de kleedkamer uit. De opdracht was druk zetten en dat lukte. Scoor je een keer loopt zo'n wedstrijd heel anders. Nu kwamen we binnen twintig minuten zelfs op een 1-0 achterstand. Dat was beste wel een dreun", ging de misschien wel beste man van het veld Jeroen Veens verder.

 

Op zeker 25-meter werd een Veenendaalse overtreding bestraft. Kevin van Offeren (zie foto 1) zette zich achter de bal en krulde fraai in de hoek. Een juweeltje waarmee het bal werd geopend:1-0.

 

Uit een aantal corners liet De Panter mogelijkheden op de 2-0 liggen. ,,Zou gezien het spel niet verdiend zijn geweest. Ik denk dat Veenendaal het beste van het spel had. Hoewel de wedstrijd op zich meer spannend dan goed was", vulde Veens aan.

 

In de tweede helft, waarin de gasten op zoek gingen naar de gelijkmaker werd Panter doelman Dennis Diepeveen zwaar op de proef gesteld. Binnen twee minuten kreeg Veenendaal een vrije trap die minimaal even mooi was dan de openingstreffer. Het verschil was dat Diepeveen met een sublieme redding zijn doel schoon hield.

 

,,Ik heb wel een paar aardige ballen gestopt. Maar daar denk je op dit moment even niet aan. Natuurlijk als de emotie wat gezakt is ben je trots en kun je leven met het gelijke spel", besloot Dennis Diepeveen met ingehouden teleurstelling.

 

,,Hij kan wel teleurgesteld zijn maar ik telde mijn vrije trap eigenlijk al", meende Veenendaal aanvoerder Jeroen Veens. Hij balanceerde af en toe op het randje en bespeelde de scheidsrechter.

 

,,Ik zoek graag de grens op en de scheidsrechter moet maar bepalen hoe hoog de lat ligt. Binnen de lijnen is veel geoorloofd en dat hoort bij mijn aanvoerderschap. Na ruim een uur spelen wisselde Veenendaal trainer de ongelukkig spelende Tim Boogers, die duidelijk teleurgesteld werd afgewisseld met Jerome Ipenburg.

 

,,Of ik de wissel begreep? Eigenlijk wel want Tim werkte keihard maar miste elk greintje geluk. En dat zijn vervanger dan de 1-1 zal ook hem goed doen. De voorzet werd goed binnen gekopt", sloot uitblinker Veens af.

Bron video: PanTieVie - YouTube.