• * Archieffoto

    Ted Walker

Veenendaal wint van koploper VVZ'49

VEENENDAAL Een rode kaart, een weggestuurde trainer en uiteindelijk de drie punten; het is een korte samenvatting van wat er allemaal gebeurde bij Veenendaal tegen VVZ'49. De ploeg van Arco van Elst wist de koploper met 1-0 te verslaan en dat was niet eens onterecht te noemen. ,,Zij waren voetballend wel beter, maar wij wonnen door onze strijd."

Jeroen van der Veer

Na een half uur spelen wist Gert Jan Snijders de 1-0 te produceren en dat was op dat moment terecht. De verdediging van Veenendaal stond goed en als VVZ'49 gevaarlijk werd, stond daar altijd doelman Guido Prins. Hij werd echter een keer gepasseerd, maar toen bracht Alain van Hasselt redding op de lijn.

In de tweede helft werd hoofdtrainer Arco van Elst weggestuurd en in de slotfase kreeg Luuk van de Lustgraaf zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. ,,Die scheidsrechter floot alles tegen ons en daar reageerde ik op. Voetbalemotie", zegt Van Elst over het weggestuurd worden.

Ondanks het aandringen van VVZ'49 hield Veenendaal stand en werd de koploper verslagen. ,,Of dit een stunt is? Nee, dat vind ik niet. Wij hadden iets recht te zetten tegen hen en ik wist dat wij dit konden."