• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Veenendaal wint tamme burenruzie van Panter

VEENENDAAL De burenruzie, die nooit een burenruzie werd, is gewonnen door Veenendaal. Bij voetbalclub Panter koopt het weinig voor de complimenten, want het was de thuisploeg die er met een 2-0 overwinning aan de haal ging. Vanaf de allereerste minuut werd het duel doodgefloten door de scheidsrechter en daardoor kon het nooit een echte derby worden. Ondanks dat Panter de beste mogelijkheden kreeg, bleek Veenendaal conditioneel sterker te zijn. 

Jeroen van der Veer

,,Die man had simpelweg maar één taak", was Veenendaal-trainer Arco van Elst na afloop duidelijk over de scheidsrechter. ,,Het duel niet uit de hand laten lopen. Daarin is hij geslaagd, alleen werd het net een zaalvoetbalduel. Beide ploegen waren voorbereid op een strijd, maar helaas is deze er nooit écht gekomen."

 

Hierdoor moest de ploeg van Ronald de Roos ook er doorheen zien te komen met goed voetbal. Waar de ploeg gekenmerkt wordt door het werkvoetbal, bleek het tegen Veenendaal ook uitstekend overweg te kunnen met de bal. Zo waren in de eerste helft grote kansen voor Dwight Keelder en Dion Kroesbergen. ,,Maar hun keeper (Guido Prins, red) stond uitstekend te keepen", zag De Roos. ,,Hij en de scheidsrechter hebben Veenendaal op de been gehouden", doelend op de gele kaart van Nico van Kesteren, die net zo goed rood had kunnen zijn. 

Het moet wel gezegd worden dat Veenendaal het meeste de bal had. Toch kwam het niet verder dan een streep van Jeroen Veens. ,,Wij zaten met een dubbel gevoel in de kleedkamer", aldus Kevin van Offeren. ,,Voetballend ging het goed, alleen beloonden wij onszelf niet."

 

Dat deed Veenendaal wel. In de tweede helft speelde zij duidelijk beter en was het via Sven van Asselt dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal kwam op de lat. ,,Vanaf dat moment zag je dat zij er doorheen zaten", aldus Van Elst. ,,Ze kregen kramp en pijntjes. Daarvan hebben wij geprofiteerd."

Door een treffer van Jordy van Olderen kwam het op voorsprong en in de slotfase wist ook Luuk van de Lustgraaf te scoren. De benutte penalty van laatstgenoemde riep bij Panter-speler Van Offeren vraagtekens op. ,,Ik raakte hem, dat klopt. Maar echt, geloof mij. Hij was buiten het strafschopgebied. Zij winnen met 2-0, alleen denk ik dat wij hier veel vertrouwen uit kunnen halen. We speelden prima, hadden het duel moeten beslissen en lijken klaar voor de drie komende finales. We spelen nu achter elkaar tegen onze directe concurrenten en daarvan moeten wij er minimaal twee winnen. Panter blijft namelijk in deze klasse en gaat niet degraderen. Daarvoor zijn wij te goed."

Bij Veenendaal kijkt men niet naar onder en mikt het zelfs op een periode. ,,Dat is mogelijk", zegt Van Elst trots. ,,Koploper Oranje is uit de competitie gehaald, dus als je vierde wordt maak je grote kans op een prijsje. Daar gaan wij vol voor."