• Ted Walker

Veenendaal wint mede door DOVO bekerduel tegen FZO

VEENENDAAL Het Veenendaal van Arco van Elst heeft aan DOVO te danken dat het donderdagavond het bekerduel tegen FZO met 3-2 kon winnen. De KNVB-scheidsrechter kwam niet opdagen en via DOVO kon er alsnog een scheidsrechter geleverd worden. 

 

Jeroen van der Veer

 

Een half uur later dan gepland werd er afgetrapt en het eerste officiële duel begon voor Veenendaal goed. Met een 1-0 voorsprong ging het de rust in. ,,Die bekerwedstrijden staan in het teken van de competitie", aldus Arco van Elst. ,,Natuurlijk wil ik altijd winnen, maar de conditionele prikkel was belangrijker."

Na de onderbreking kwam FZO op een merkwaardige manier op 1-1. Een speler van Veenendaal lag gewond op de grond, spelers stonden erbij en de bezoekers speelde door en schoten raak. 

Door twee Veenendaalse treffers leek de overwinning binnen, al kwam FZO in de slotfase nog terug tot 3-2. ,,Zij waren een maand eerder aan de voorbereiding begonnen", gaf Van Elst zijn spelers een verkapt compliment. ,,Wij nog maar twee weken en hadden het op het eind wel zwaar. Logisch, maar het is top dat je alsnog weet te winnen." 

 

Doelpunten Veenendaal: Jordy van Olderen (2x, op archieffoto) en Lars Nieboer.