• Foto: Rinus van Denderen

Veenendaal Veenendaal strikt grote sponsoren en wil de World Tour in

VEENENDAAL Door het binden van twee grote sponsoren is wielerronde Veenendaal-Veenendaal verzekerd van een rooskleurige toekomst. Het bestuur, die de namen van de sponsoren nog niet naar buiten wil brengen, is zelfs met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie in gesprek om de koers uit te laten komen in de UCI World Tour. 

 

Jeroen van der Veer

 

,,We zijn ongelooflijk blij dat we met de steun van twee prachtige bedrijven de toekomst van de koers hebben weten veilig te stellen", laat voorzitter en koersdirecteur Job van Schuppen weten. ,,In de afgelopen jaren hebben we als organisatie in zwaar weer gezeten en was het elke keer een grote uitdaging om de koers weer neer te zetten. Door de passie en inzet van vele vrijwilligers, gemeente en enkele trouwe sponsoren zijn we erin geslaagd om door te gaan."

 

GROTE NAMEN Dat men de komende jaren nog grotere veranderingen mag verwachten, wordt duidelijk nu de eerste vier ploegen bekend zijn voor aankomende editie. Op 18 augustus zullen World Tour-ploegen LottoNL-Jumbo, Lotto Soudal, Orica en Cannondale aan de start verschijnen.

 

 

TOEKOMST In het verleden was het elk jaar sleuren en trekken om sponsoren te krijgen, maar dit is de komende jaren minder hard nodig. Door de twee nieuwe hoofdsponsors weet de organisatie zich te verzekeren van voldoende financiële middelen om dit jaar en de jaren hierna een mooie koers neer te zetten met aansprekende namen aan de start. ,,In de komende weken zullen we bekendmaken welke bedrijven dit zijn."

Door dit nieuws lijkt de organisatie weer iets meer lucht te krijgen en te kunnen werken aan de toekomst. ,,Door de passie en inzet van vele vrijwilligers, gemeente en enkele trouwe sponsoren zijn we erin geslaagd om door te gaan.'

 

VOORSTEL Dat moet gaan gebeuren in de UCI World Tour. Dat is de klasse waar bijvoorbeeld ook de Amstel Gold Race is ingedeeld. Nu zit Veenendaal-Veenendaal in de 1.1 Europe Tour 2017. ,,We hebben de garantie gekregen dat de KNWU zich bij de internationale wielerbond UCI sterk maakt voor ons voorstel."

De Veenendaal Veenendaal Classic vindt dit jaar plaats op vrijdag 18 augustus, waar de renners om 12.30 uur starten vanaf de Markt in Veenendaal en rond 17.30 uur finishen op de Kerkewijk ter hoogte van Theater De Lampegiet.

 

KOERSDIRECTEUR Toen de koers bijna op zijn gat lag, besloot Thijs Zonneveld zich met de klassieker te bemoeien. Hij werd benoemd tot koersdirecteur, maar draagt die pet inmiddels niet meer. ,,Al twee jaar niet hoor", zegt Zonneveld. ,,We hebben hier veel vernieuwing aangebracht en daar zijn we allemaal trots op. Zo is de koers gered, zijn er kleinere teams gekomen en is het weer op televisie. Mijn rol is daardoor minder belangrijk en de titel 'koersdirecteur' zegt mij niet zoveel. Ik ben gewoon erg druk en heb daardoor weinig tijd. Dat betekent echter niet dat ik niet help waar nodig", sluit Zonneveld af.