• Dylan Groenewegen wint de koers in 2016.

    Ted Walker

Veenendaal-Veenendaal live op tv

VEENENDAAL De 32e editie van Veenendaal-Veenendaal wordt vrijdag 18 augustus live uitgezonden op televisie. Niet alleen de naam en de startplaats zijn in ere hersteld ook zal de koers live te zien zijn op verschillende TV-zenders. Veenendaal-Veenendaal is dit jaar te zien op Eurosport en de verschillende regionale TV-zenders.

Afgelopen weekend werd het Nederlands kampioenschap verreden en in Düsseldorf gaat zaterdag de Tour de France van start. Deze koersen zijn vanzelfsprekend allemaal live te volgen. ,,De kijkcijfers worden steeds hoger en steeds meer mensen bekijken de wielersport op televisie'', aldus de organisatie van Veenendaal-Veenendaal op haar website. ,,We hebben er alles aan gedaan om ook deze Veenendaal-Veenendaal live op televisie te krijgen. Eurosport zal de koers internationaal uit gaan zenden. Dit betekent dat de wedstrijd in meerdere landen te zien is. Ook is de koers live te zien op RTV Utrecht en Omroep Gelderland.''

De wedstrijd, toen nog Arnhem-Veenendaal Classic, werd vorig jaar gewonnen door Dylan Groenewegen. Het was de tweede zege van de sprinter, die ook al in 2015 als eerste de finish op de Kerkewijk passeerde.