• * Archieffoto

    Ted Walker

Veenendaal scoort twee keer in verkeerde doel en verliest ruim

VEENENDAAL In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Veenendaal een oorwassing gekregen van VVZ'49. De ploeg uit Soest won op eigen veld met 4-0 en dat was dan ook dik verdiend. Toch probeerde Arco van Elst er nog een mooie draai aan te geven: ,,Ik verlies liever één keer met 4-0 dan vier keer met 1-0."

Jeroen van der Veer

Uiteraard zei de oefenmeester het met een knipoog, al baalde hij flink. VVZ'49 was inderdaad een maatje te groot voor Veenendaal, maar de nederlaag was wel erg ruim. ,,Dit is niet de start waar je op hoopt, nee. Toch moet ik eerlijk bekennen dat zij simpelweg beter waren."

Door een eigen doelpunt van Stephan van Grootveld ging het met 1-0 de rust in en daarna kreeg Sjoerd Snijders een grote mogelijkheid. De aanvaller kopte echter vanaf vijf meter niet raak. ,,Daarna maken wij een fout en nog eens een eigen goal, waardoor je twee treffers om de oren krijgt."

Met tien man -Jeroen Veens viel geblesseerd uit- moest het ook een vierde treffer incasseren, waarna Veenendaal afdroop. ,,Wij waren niet bij de les en dat moet volgende week beter."