• Ted Walker

Veenendaal pakt punt na boeiend voetbalgevecht

VEENENDAAL Aan een boeiend voetbalgevecht hebben Veenendaal en Houten beiden een punt overgehouden. De ploeg van Arco van Elst had het in de eerste helft lastig, maar herpakte zich in het tweede. Daarnaast konden de toeschouwers ook eindelijk weer een glimp van Luuk van de Lustgraaf opvangen. De spelers was dit seizoen hopeloos uit vorm, maar is zich aan het herpakken. 

Jeroen van der Veer

Wie van voetbal houdt, kijkt graag naar een speler zoals Van de Lustgraaf. Een sierlijke voetballer, die met een actie een duel kan openbreken. Vorig seizoen deed hij dit regelmatig en er werd gehoopt dat de middenvelder die lijn kon doortrekken. ,,Alleen dit is nog niet mijn seizoen", sprak Van de Lustgraaf na de 1-1 einduitslag. ,,Pas sinds drie weken begint het een beetje te lopen."

Hij mist dan ook zijn maatje Vincent van de Weerdhof die naar De Merino's vertrok en heel Veenendaal mist hem. Oogstrelend is het voetbal van de Van Elst-brigade dan ook (nog) niet, maar er zit een flinke dosis passie in. Zo ook tegen Houten, die zaterdag terecht op voorsprong kwam. 

Toch bleek dit niet de ruststand, want Van de Lustgraaf toonde even zijn kwaliteit. Een subtiele pass bereikte Snijders, die een penalty versierde. Stephan van Grootveld benutte dit buitenkansje en daardoor was de wedstrijd weer in evenwicht. ,,In de tweede helft vond ik ons beter", aldus de kleine middenvelder. ,,We konden iets meer druk zetten, alleen zijn we voorin nog te machteloos. Het is niet voor niets dat onze aanvallers nog maar twee doelpunten hebben gemaakt. Daar ben ik zelf ook schuldig aan, want ik maak ze ook niet", sprak hij zelfkritisch. ,,Als we dat ook nog beter doen, gaat het vanzelf nog beter lopen. Daar is het wachten op."

Bron video: Dennis van Donselaar