• Archief BDUmedia

Veenendaal ontslaat hoofdtrainer Chris Minnebreuker

VEENENDAAL Drie dagen na de 10-2 overwinning op Ede/Victoria heeft voetbalclub Veenendaal dinsdagavond laten weten Chris Minnebreuker per direct te hebben ontslagen. Een gebrek aan vertrouwen was de hoofdreden, waardoor de twee nu het seizoen niet samen afmaken. 

 

Jeroen van der Veer

 

Nadat Veenendaal afgelopen seizoen degradeerde uit de derde klasse, waren de verwachtingen dit seizoen hoog gespannen. Men kreeg enkele versterkingen en direct promoveren was het doel voor Minnebreuker en Veenendaal. Toch begon de ploeg met een punt uit vier wedstrijden dramatisch. ,,Toen heeft de spelersgroep om een gesprek gevraagd met onze technische commissie", laat voorzitter Andre Kiesbrink weten. ,,Zij spraken uit geen vertrouwen te hebben in de trainer en daar hebben wij toen iets mee gedaan."

Ondanks het gebrek aan vertrouwen, werd er vervolgens wel gewonnen van het toen nog ongeslagen Candia'66. ,,Na dat duel hebben wij gesproken met Minnebreuker. Wij wilde graag ook zijn kant van het verhaal horen. Hierin heeft het bestuur aangegeven dat ze zagen dat de jonge spelers niet beter werden en dat de prestaties niet goed waren. Hij gaf daarop zijn visie, waarna we besloten hadden erover na te denken."

Na twee trainingen, en een 10-2 overwinning, hakte het bestuur afgelopen zondag de knoop door. ,,Ondanks die mooie overwinning, bleven spelers geen vertrouwen houden en hoorden we links en rechts dat het rommelde. Het was een moeilijke beslissing, maar we hebben besloten het contract te ontbinden."

,,Wij danken Chris voor zijn inzet in het afgelopen anderhalf seizoen en betreuren dat wij tot deze beslissing in een 90 jarig jubileumjaar hebben moeten komen", aldus Kiesbrink, die in Arco van Elst een nieuwe tijdelijke oefenmeester heeft gevonden. De oud-speler moet voor nieuwe energie gaan zorgen, met uiteindelijk als hoofddoel een promotie. ,,In de tussentijd gaan wij zoeken naar een trainer voor volgend seizoen."

 

REACTIE TRAINER Een zichtbaar aangeslagen Chris Minnebreuker wilde dinsdagavond niet al te veel kwijt over zijn ontslag: ,,Ik kreeg maandag een appje dat het bestuur wilde praten naar aanleiding van ons vorige gesprek. Maandag kon ik niet, dus spraken we vanavond om 19.00 uur af. Ze zeiden toen vrijwel direct dat ze het vertrouwen kwijt waren en dat we uit elkaar gingen."

Een hard gelach voor Minnebreuker, die het gevoel had dat het lek boven was. ,,Op zo moment heeft er tegenin gaan geen zin. Ik kan mijzelf recht in de spiegel aankijken en ben altijd mijzelf gebleven. Vanaf dit seizoen, toen er een nieuwe technische commissie is gevormd, is het spel begonnen en die kon ik simpelweg niet winnen. Het is jammer dat het zo is gegaan en gun de selectiespelers van Veenendaal het allerbeste."