• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Veenendaal maakt opnieuw een mispeer

VEENENDAAL Het is tot nu toe niet het seizoen van Veenendaal. De ploeg begon na de promotie richting de derde klasse met een vliegende start, maar inmiddels keldert de ploeg van Chris Minnebreuker naar beneden. Al meer dan zeven duel achter elkaar ging er verloren en ook tegen SKV ging het op eigen veld onderuit; 1-2.

Jeroen van der Veer

Doelman Dennis van de Beek zat er na afloop flink doorheen. Nadat hij eerst in de kleedkamer even tot honderd had geteld, kwam hij weer strijdlustig de gang op om de pers te woord te staan. Hij moest opnieuw vissen en hij zag opnieuw voor hem enkele speler zonder enkele vertrouwen. ,,Dat is het", zoekt Van de Beek naar een oorzaak van de nederlagen. ,,In het begin win je en kweek je vertrouwen. Nu gaat het niet zoals het moet en gaat het vertrouwen langzaam weg."

Met goede bedoelingen ging Veenendaal de wedstrijd in, alleen kreeg het na vier minuten al een dreun te verwerken. Een uitval van SKV werd omgezet in een vroege openingstreffer. Het was het startsignaal voor de doelman om zijn spelers nog meer aan te sturen en dit wierp zijn vruchten af. Na een te korte terugspeelbal, kon Jordy van Olderen de 1-1 tegen de touwen werken. ,,Ik dacht dat dit het duwtje in de juiste richting was", bekende Van de Beek na afloop.

Toch was niets minder waar en na een kwartier spelen wees de scheidsrechter vanuit de middencirkel naar de stip. Van grote afstand zag de arbiter een overtreding, waardoor Van de Beek oog in oog stond met de stafschopnemer. De Veenendaler kwam daarbij niet als winnaar uit de strijd.

Tot aan de rust werd het een duel op het middenveld, waarbij Veenendaal gokte op de kwaliteit voorin. Daar loopt het duo Tim Boogers en Gert Jan Snijders, die in het begin van het seizoen dodelijk bleken. Zaterdag was dat opnieuw niet zo. Snijders viel op door zijn harde werken en Boogers was op zijn zachts gezegd ongelukkig. ,,Hij moet beseffen dat er gewerkt moet worden", klonk het boos uit de mond van Van de Beek. ,,Als het voetballend niet gaat, moet je de mouwen opstropen. Dat besef lijkt er maar niet te komen."

In de tweede helft deden bijna alle spelers van Veenendaal dat en werd SKV alleen nog in de omschakeling gevaarlijk. Veenendaal drong wel aan, maar wist ondanks een veldoverwicht ook niet tot grote kansen te komen. ,,Ik denk dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende", aldus Van de Beek.

De grote vraag na de serie nederlagen is 'wat nu?' Ook de doelverdediger houdt het bezig: ,,We kunnen het wel, dat hebben we in de start van de competitie bewezen. We moeten gaan beseffen dat degraderen geen optie is. Als je eenmaal weer in die vierde klasse zit, kom je er nauwelijks meer uit. Volgend jaar hebben we kunstgras hier en we gaan stilstaan in de ontwikkeling als we eruit vliegen. We moeten de neuzen dezelfde kant ophouden en hopen dat het kwartje een keer goed valt. We kunnen niets anders doen dan hard werken en hopen dat het snel gaat kantelen."