Veenendaal loopt in het mes

VEENENDAAL Trainer Chris Minnebreuker had zijn ploeg er nog voor gewaarschuwd, maar Veenendaal is tegen UniVV toch in het mes gelopen. Het studentenelftal speelde alleen maar de lange bal en daar wist Veenendaal maar moeilijk mee om te gaan. Ondanks dat uitploeg twee keer de voorsprong wist te pakken, moest het met één punt huiswaarts keren. ,,Er zat veel meer in."

 

Jeroen van der Veer

 

Via Gert Jan Snijders had het de vroege openingstreffer te pakken, maar UniVV veranderde zijn manier van voetballen niet. Met tien man stond het achterin en er werd inderdaad alleen maar de lange bal gespeeld. Dit concept pakte vlak voor rust goed uit, waardoor het in de tweede helft wederom aan de bak moest.

 

Opnieuw kwam Veenendaal via Snijders op voorsprong, maar in de laatste minuut gebeurde waar Minnebreuker al bang voor was; 2-2. ,,Bij de voorsprong liepen we weer achteruit. Dat moet verdwijnen, want wij kunnen in deze klasse prima mee. Dat moeten mijn spelers nu ook eens gaan beseffen. Nu lijken ze angstig te worden als er een voorsprong op het bord staat."