• * Archieffoto

    Ted Walker

Veenendaal hoopt na winst op stunt van Candia'66

VEENENDAAL Als een team heeft Veenendaal de lastige uitwedstrijd bij Bunnik over de streep getrokken. Het laatste kwartier moest het met tien man spelen door een blessure van Sjoerd Snijders, maar de 2-3 bleef op het scorebord. ,,Zij hadden twee basketballers van 2 meter 10 in het veld. In de slotfase heeft doelman Guido Prins ons dan ook echt op de been gehouden."

Jeroen van der Veer

In de eerste helft kwam Veenendaal door Alfred van Doorn op een 0-1 voorsprong, maar deze treffer werd na een half uur ongedaan gemaakt. Good old Jeroen Veens liet daarna zijn klasse zien en schoot een vrije trap net voor rust achter de Bunnik-doelman. ,,Hij mocht 'm een keer nemen van Stephan van Grootveld", grapte trainer Arco van Elst. 

Diezelfde Grootveld schoot Veenendaal vanaf elf meter in de tweede helft naar 1-3, waarna de thuisploeg begon aan een offensief. Dit leverde echter maar één treffer op, waardoor Veenendaal nog altijd meedoet voor een periode. Wint het zaterdag van koploper Jonathan en stunt Candia'66 bij CDW, dan heeft de ploeg van Van Elst de tweede periode te pakken. ,,Hopelijk doen onze vrienden uit Rhenen ons een plezier."