• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Veenendaal geeft 0-2 voorsprong uit handen

VEENENDAAL ,,Als een 0-2 voorsprong hebt, mag je de wedstrijd eigenlijk niet verliezen", sprak Veenendaal-trainer Chris Minnebreuker na afloop van de wedstrijd tegen ESA. De nummer vier uit de derde klasse wist met 4-2 van Veenendaal te winnen en daar was de oefenmeester op zijn zachts gezegd niet blij mee. ,,Hier ben ik goed ziek van."

Jeroen van der Veer

Via Tim Boogers en Jeroen Veens had zijn ploeg een droomstart en leek er niets aan de hand. ,,Tot we vlak voor rust een penalty tegen kregen", bromde Minnebreuker. ,,In de rust waarschuw ik die gasten nog dat ze moeten blijven voetballen, maar dat gebeurde niet."

De voorsprong werd weggegeven en Veenendaal moest met 0 punten huiswaarts. ,,Ik ben in de kleedkamer wel even uit mijn slof gegaan", bekende de oefenmeester. ,,We hebben op mentaliteit verloren en dat mag mijn ploeg nooit overkomen. Daar begint het voetbal mee; mentaliteit. Zij toonde het karakter, die mijn ploeg in de tweede helft niet liet zien. Ja, dan verlies je ook als je een 0-2 voorsprong hebt gehad."