• Ted Walker

Veenendaal en Panter zijn klaar voor de strijd

VEENENDAAL In Veenendaal heb je veel voetballiefhebbers die al jaren uitkijken naar de wedstrijd DOVO tegen GVVV. Een echte burenruzie, waarbij de spelers nauwelijks hoeft te motiveren. Dat is aanstaande zaterdag in het klein, als Veenendaal en Panter het tegen elkaar opnemen. 

Jeroen van der Veer

Beide verenigingen delen de kantine op de Groeneveldselaan en daardoor staan de messen nog meer op scherp. Geen van de teams wil in zo'n wedstrijd afgaan en daardoor zullen alle spelers extra gemotiveerd zijn. Dit is volgers Panter-trainer Ronald de Roos ook hard nodig. ,,Lukt dat, dan maken wij een goede kans tegen Veenendaal. Het beste team zal aanstaande zaterdag gaan winnen."

TWIJFELGEVALLEN In die woorden kan Veenendaal-aanvoerder Jeroen Veens zich vinden. De middenvelder weet als geen ander hoe dit soort wedstrijden gespeeld moeten worden en daarom zal hij daar zeker met zijn talentvolle teamgenoten over spreken. ,,Er wordt meer gevraagd in zo'n wedstrijd. We zullen als team de bal moeten laten gaan, want je weet dat Panter erin kleunt. Wij moeten hen dus kapot spelen in plaats van in duels komen."

Want daarmee kan Panter het verschil gaan maken, verwacht De Roos. Hij kan over een bijna volledige groep beschikken en dat is lang geleden. ,,Voor de winterstop heb ik geen enkele wedstrijd met dezelfde elf kunnen spelen. Nu lijken vrijwel alle twijfelgevallen weer fit te zijn. Gelukkig voor mij en voor de spelers, want niemand wil deze wedstrijd missen. Wij zullen keihard moeten werken en dan is een resultaat zeker mogelijk tegen Veenendaal."

TRAINEN Om helemaal klaar te zijn voor het duel van aanstaande zaterdag, mag Panter donderdagavond op het kunstgrasveld van competitiegenoot VRC trainen. ,,Opmerkelijk", zegt Veens over dat gegeven. ,,Het geeft echter wel wat aan. VRC ziet ons dus als concurrent en wil dat Panter van ons wint."

Aan de andere kant is De Roos natuurlijk blij met de dienst die VRC zijn ploeg bewijst. ,,Het gaat vriezen en dus is natuurgras waarschijnlijk onbespeelbaar. VRC traint donderdagavond niet en heeft dus ruimte vrij. Mooi dat wij dan op hun kunstgras mogen trainen."

CRUCIAAL Afgelopen zaterdag verloor Veenendaal van de hekkensluiter en zal dus gebrand zijn op revanche. Veens verwacht dan ook dat motivatie van de trainer niet nodig is. ,,Iedereen weet wat ons te doen staat. We moeten onze kop erbij houden en doen wat wij goed kunnen; voetballen. Doen we dat, dan winnen wij met 2-1."

Aan een voorspelling waagt De Roos zich niet, maar hij realiseert zich wel dat de komende weken cruciaal worden voor zijn ploeg. Na Veenendaal wachten enkele directe concurrenten die Panter voor zich moet houden om zo te voorkomen dat de degradatiestreep dichterbij komt. ,,Maar dat is zorg voor later", aldus de trainer. ,,Aanstaande zaterdag willen wij gewoon dolgraag van Veenendaal winnen."